jakie hodowle proponujecie, za co cenicie, na co warto zwrócić uwagę?
Będziemy wdzięczni za obiektywną odpowiedź:)
Pozdrawiamy i zarazem witamy na forum

Moderator: annasm
Alaska2 napisał(a): Trochę poczytałam na forum o problemach berneńczyków z dysplazją i się przestraszyłam, czy u DSPP też jest duże ryzyko dysplazji?
eurydyka napisał(a):Większym problemem stało się rozliczenie za krycie suki .Kompletnie nie rozumiem przecież nic nie straciła .
Guard napisał(a):Alaska2 napisał(a): Trochę poczytałam na forum o problemach berneńczyków z dysplazją i się przestraszyłam, czy u DSPP też jest duże ryzyko dysplazji?
Dobrze, że czytasz, szukasz, pytasz. Połowa sukcesu to wymagajacy i świadomy nabywca, a druga połowa, to uczciwy, solidny hodowca. Nie śpiesz się, odwiedź kilka hodowli. Pytaj o badania, o wcześniejsze potomstwo (jeżeli było). Twój przyjaciel będzie z Tobą żyć wiele lat, więc lepiej poczekac kilka miesięcy, niż w pośpiechu podejmować decyzję. Nie wiem z jakiego zakątka Polski jesteś, jeżeli z południa, to możesz też poszukać w Czechach lub na Słowacji. Tam są stawiane wyższe wymagania, jest kontrola klubu, konieczność robienia badań, specjalne przeglądy hodowlane.
Życzę powodzenia.
BASTARD napisał(a):a do niedawna jeszcze dużych bez papierów w ogóle nie było
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości