Oj mam nadzieje , ze nie zapesze ale wyglada na to ze z gorki

metronidazol odstawiony, jeszcze tylko jutro ostatnia dawka Panacur i za miesiac kontrolne badania krwi.
Przyczyna choroby Laty na 99,9% byly jakies wstretne pasozyty

byc moze pozniej nalozyly sie jeszcze inne jak m.inn. plastikowe wlosie zalegajace 2tyg. w zoladku

To wszystko doprowadzilo do stanu zapalnego, ktory sie powiekszal i przemieszczal

Lata byla regularnie odrobaczana i miala zrobione badania w kierunku pasozytow i innych paskudztw, ktore nic nie wykazaly

ani w krwi ani w kale. Profesor powiedzial , ze badania czasem nie wykazuja obecnosci pasozytow, podczas kiedy one sa

a Drontal dosc czesto zawodzi
Dlatego niech ten watek bedzie ostrzeżeniem dla wszystkich , ktorzy nie odrobaczaja psow bo w badaniach nic nie wyszlo. Kiedys na forum byla taka dyskusja w , ktorej bralam udzial ale nie moge znalezc

czy psy odrobaczac standartowo czy nie potrzebnie nie "truc" i robic badania na podstawie , ktorych podejmowac decyzje

Dzis stanowczo moge napisac "truc"

i w zyciu zadnego psa nie bede juz odrobaczac drontalem, ktory na pewno jest tanszy ale daje mniejsza pewnosc co do skutecznosci
To byly okropne miesiace zycia w niepewnosci i strachu co bedzie dalej, ale zrobilismy w miedzy czasie tyle badan,ktorych bym nie zrobila w normalnych warunkach, dzieki ktorym wiem jakiego zdrowego mam psa
Jeszcze raz wszystkim
bardzo dziekuje za wsparcie, ktore podnosilo nas na duchu przez caly czas
Mysle ze ten watek powinien zostac przeniesiony do dzialu pasozyty
pozdr