więc nie chcąc zaśmniecać wątku o bernolach w mieszkaniu oświadczam, że będę mieć owczarka anatolijskiego- kangala:):):) 71-79 cm,i do 60kg cielska do głaskania
jestem baaardzo dumna, pokochałam tę rasę za wygląd, charakter i to, że jest to po prostu pies pierwotny, jest jaki jest:):):) nic dodać nic ująć, bullowate sa często na sterydach, pekinczyki szczeny maja poprawiane, onki maja krzywice z wymyslu ludzi!! a kangal cóż po prostu pies, dlugie łapki, piękna głowa, szata gęsta, pies znosi nawet największe mrozy najostrzejsze warunki, a sunie nawet jak przystało na psa pierwotnego mają cieczkę raz do roku:)
kangale pochłonęły mnie do reszty, nie było łatwo z tatą, ale mam już go w rękawie

mama i siostra również się cieszą aja cieszę się, że będę mogła wiele z was poznać na wystawach choć my będziemy na innym ringu to jako widz, będę na moich równie ukochanych berneńczykach.
już niedługo będę w odwiedzinkach w hodowli z której ma pochodzić moja kangaka, i myślę zę niedługo w naszej galerii posypią się foty takiego oto psiurka, sunie jedynie ok 20kh więcej mają os suń bernenskich a sylwetkję przy tym mają madelki, szczupła talia nogi długie
ja jestem nakręcona totalnie, moja sunia w niedzielę będzie mieć 3 tygodnie:)
miałam się jeszcze nie chwalić, ale coż...

to wiadomość roznosi mnie:D