Pan Gajewski nie był mobilny i nie mógł przyjechać na przegląd. W zamian podał mi namiary do p.Borkowskiej i p.S., ja niewiele się zastanawiając wybrałam pierwszą lepszą i niestety trafiłam tragicznie
Nie wiem czy to typowa, polska uprzejmosc - jeszcze nigdy się z taką nie spotkałam
I nie dziwię się, iż p.S nie lubi internetu, wszak nie cieszy się nigdzie dobrą opinią, to niby po co miałaby czytać jakieś debilne fora
Dzięki za słowa otuchy, szkoda że nie było Was na tym przeglądzie, byłoby raźniej, a tak musiałam zmierzyć się z nią sama

Nie powiem żebym dała radę, raczej wgniotła mnie w ziemie i przez 90% przeglądu miałam łzy w oczach, ale pewnie o to chodziło. Ale już się nie przejmuję, na pani S. urok ;)
Przez stres który mi towarzyszył na przeglądzie, pomyliłam suczki i Margarita została wytatuowana przed Tequilą. Oj, oberwało mi się że nawet nie znam swoich psów... Odkręciłam już wszystko w ZK i metryczki wydadzą prawidłowo.
Aaaa, jakbyście nie wiedzieli to na moje wspomnienie o tym, że berny są molosami i takie jedzenie bez umiary może obciążyć im stawy, to okazało się iż ... jest to rasa średniej wielkości i że tylko psy typu dogi powinny jeść z umiarem.
Wczoraj, będąc u p.weterynarz, stwierdziłyśmy że nic dziwnego w karmieniu bez ograniczeń, skoro karmi się pedigree - karmą która jest pusta jak już nie powiem kto. A RC Starter jest na tyle tłusty i kaloryczny, że szczenięta przy większej ilości od razu dostały rozwolnienia.
Przy okazji szczepienia - poważyłam te moje szkieletorki (leci 7 tydzień) :
BONITO DESPERADOS 7,1 kg
BOMBON CHILI 6,9kg
BRAVO MOJITO 6,9 kg
BUENA SALSA 7,5kg
BRILLANTE TEQUILA 6,2 kg (jest dużo delikatniejsza od reszty)
BELLA MARGARITA 6,5 kg
Biorąc pod uwagę fakt kilkudniowej biegunki i diety - maluchy przytyły od 400g-800g w 5 dni.
SALSA prześcignęła całe towarzystwo, zaskoczyła nas wszystkich bo nie wygląda na większą od DESPERADOSA, ale faktycznie jest wyższa. Rozwija się wspaniale, przyszła Pańcia jest załamana tempem wzrostu
Zdjęcia będą, obiecuję ;D