Moderator: annasm
U Xxxx wyraźnie występuje obrona swego terytorium i atakowanie obcego wychodzącego z posesji.
magat napisał(a):. jedyne zapytanie jaka jest cena ?, wystarczy popatrzec na ogłoszeniai i masz odpowiedź na szacunkowa cenę
BASTARD napisał(a):dla mnie różnice w cenach szczonków już teraz też są oczywiste,tylko wtedy były niezrozumiałe, i szkoda że wtedy nie doczytałam skąd mogą wynikac, ale Basterka bym nie zamieniła, nawet gdyby był z wyprzedaży
![]()
maryjan napisał(a):Nie przesadzajmy. Cena nie jest wyznacznikiem dobrego rodowodu. Marketing niektórych i sprzedaż "psów idealnie wybarwionych"czasami powoduje u mnie śmiech połaczony z opluciem monitora ;).
Jak się dobrze człowiek rozejrzy to można znaleźć ogłoszenia za 50% "idealnych psów". Tylko chodzi mi o to, że naprawdę szkoda czasem czasu swojego i hodowcy - to tak jak z ogłoszeniami o sprzedaży samochodów - nigdy nie dzwonię tam gdzie nie ma wyjściowej ceny.
A jeżeli chodzi o dobór osób którym oddaje się psa - tak naprawdę nie można nigdy stwierdzić czy to będzie dobry właściciel.
Dom z ogrodem to nie wszystko ...
Nasz Padalec ma do dyspozycji 2 pokoje w bloku i nie sądzę, żeby był mniej szczęśliwy od innego psa.
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości