Natalia, czuję się zmiażdżona tym widokiem - ja chcę koooooooooottttttaaaaaaaaaaa Jaki ten Misiek jest czuły w stosunku do takiego maleństwa..... aaaaajjjjj strasznie się rozklejam :)
Ania nie rozklejaj się tylko załatwiaj kociaka, ewentualnie mogę Wam wysłać swojego potwora (możesz nawet wybrać którego) - paczką priorytetową oczywiście Magda - ślicznie dziękuję. Widziałam że zdecydowałaś się na psa, gratuluję Co pies to jednak pies Jednak jak trafisz jak ja na takiego szalonego to zapomnij o spokojnym, opanowanym bernusiu
Ja też kocham Galwina,ach gdybym była berneńską panienką to oddałabym się cała te jego łapki,boskie i wielkie Ania bierz kota można na nie patrzeć godzinami
Galwina widziałam tylko jeden raz,moje serce skradł od pierwszej minuty borys to pradziwy dozorca budowlany Natalia!masz piękne psy a fotki z kociakiem prześliczne
Bardzo mi miło Galwin oczywiście dziękuje i jutro rozpowie wszystkim kumplom że ma tyle fanek Borysek też oczywiście dziękuje Galwin jest uroczy i kochany, tylko czemu z niego taki łobuz to nie wiem
Pyskujący Galwiniasty przepiekny a Borys cudny.Natalia ile Borys ma lat .U kuzynki we wRocławiu jest taka sama suniama juz ma 8 lat . ale Marysia mowiła że coś ostatnio ma problem z chodzeniem.
Borys 5tego sierpnia skończył 11 lat. Jego tata w kwietniu skończy lat 13 2 lata temu Borysek zaczął kuleć, okazało się że ma zwyrodnienia w stawach łokciowych. Po kuracji Gelacanem kulawizna ustąpiła i nie powróciła do dziś. Ostatnio Borysio i Galwin byli na spacerze w lesie, który trwał 5 godzin. Borysek bez problemu przeszedł całą trase i zero kulawizny Erdele są niezniszczalne
Natalia wielkie dizęki dzis zadzwonie do Marysi i powiem.Czy ten gelacan dostanie tak bez recepty czy musi wet.Zreszta powiem jej zeby faktrycznie poszli z nia do weta, ale z tego co pamietam byli u jakiegos i jedyne leczenie jakie kazał zastosować to leżenie
Ehhh Jest dostępny bez recepty. Ja Gelacan Fast kupuje w aptece czeskiej, w tej aptece jest chyba najtańszy http://www.docsimon.pl/towar/gelacan-fa ... 00g-ad-u-v Taka 3miesięczna kuracja jest naprawdę dobra. W przypadku erdela jedno takie opakowanie powinno starczyć na 3 miesiące (Borys jest dość dużym psem i normalnie ważył ok 34kg), podaje się 1,5g na 10kg masy ciała. Oprócz tego można podawać jakieś leki przeciwzapalne (Rimadyl ) i witaminę C. Ale najlepiej jakby się wybrali do jakiegoś dobrego ortopedy i zrobili prześwietlenie. Leżenie to zabójstwo dla większości psów
U nas zima trzyma ostro przez ostatnie 3 tygodnie, Galwin zachwycony, Borys troszkę mniej Dziś rano jednak nawet dla Galwina pogoda była zbyt ostra, było -23... Ja takich mrozów na pomorzu nie pamiętam. Borys co chwilę kuleje, a to sól a to kulki śnieżne między paluchami, najchętniej by nie wychodził z domu. Ale nie ma zmiłuj się
a mnie sie zaladowaly i sa super piekne psiaki a Galwin to ja jednych zdjeciach wyglada jak 'mega grozny pan pies' a na nastepnych juz usmiech od ucha do ucha i do rany przyloz u nas dzisiaj o 5 rano -24 st ale Czeslawa bardzo chetnie brykala,tylko z pancia gorzej