alicja napisał(a):na zajęciach z weterynari usłyszałam ze ciąza dla suni to najlepsze lekarstwo na oczyszczenie organizmu
Wiem, ze zaraz dostane po glowie za off topic, ale zaryzykuje

Moderator: Halina
alicja napisał(a):na zajęciach z weterynari usłyszałam ze ciąza dla suni to najlepsze lekarstwo na oczyszczenie organizmu
Bernerin napisał(a):Dla sprostowania: nie mam nic przeciwko kryciu 6-cio letniej suki w dobrej kondycji. Jedynie ciezko mi sobie wyobrazic, ze suka w tym wieku po 5 porodach i wychowaniu prawie 50 szczeniat jest w dobrej kondycji. Moze dla tego sie tak czepiam, bo sama mam cykora przed chocby jednym porodem mojej suczki. Moze sie ten poglad u mnie jeszcze z czasem zmieni
BoBer, jak to miło ze wróciłeś! Twoje posty przez innych nie chciane/nielubiane dla mnie zawsze były ciekawą lekturą! Ale właśnie wpadłeś jak to Ty miałeś zawsze w zwyczju żeby zamieszać. Tego powyższego Twojego cytatu kompletnie nie rozumiem a z chęcią bym się do niego odniósł - tylko nie wiem jak...BoBer napisał(a):O meteoruji (meteocieczce) u Dziani... (tu jest właściwy link):
Do tej pory czytałem, że to raczej zależy od faz księżyca..., a tu proszę... wietrzyk powieje i już robi się ciekawie...
Może jeszcze nieśmiało zapytam czy ona w nocy czasami... nie świeci (np. czy jej podwozie nie wydaje światła barwy niebieskiej...)
i nie buczy...? Wtedy jest szansa, że i sędzia ją dostrzeże... i nie będzie trzeba "gębą" niczego dorabiać...
Powrót do Berneński Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość