Słodka Greta już ma szczęśliwy dom-DT stał się DS

Szczęśliwe zakończenia - czyli udane adopcje

Moderatorzy: Aga-2, Milla

Re: Słodka Greta szuka ciepłego domku

Postprzez Hekate » 2010-01-20, 13:29

Elzo Greta to nie ładunek który można przerzucać między sobą, myślę że u pani Eli ma znakomitą opiekę.
Jako że p. Ela jest DT pierwszy raz oczekiwała jakichś wskazówek i to chyba nic dziwnego że za pomocą forum sie o nie upomniała.
Hekate

Ostrzeżeń: 0

Postprzez ElzaMilicz » 2010-01-20, 13:45

Mam już ustalony transport. Czekam tylko na decyzję Pani Elżbiety.
Tak, pies to nie ładunek i w związku z tym pobyt w DT powinien być jak najkrótszy.
ElzaMilicz

psy: DONA [Meda], Szila

Postprzez Alicja i Spartki » 2010-01-20, 18:35

Pani Elzo nie rozumiem dlaczego chce pani zabrać Grecie od pani Eli.Przeczytałm post dwukrotnie i uważam ze trudno o lepszy tymczas.Ma zapewnioną opiekę weterynaryjną pod okiem specjalistów.Pani Elżbieta rzetelnie poinformowała forumowiczów o sytuacji Greci z czego kazdy szanujący zwierzęta człowiek powinien być zadowolony.Nie rozumiem dlaczego tłumaczy pani panią Camare skoro i tak jak pani napisała pani jest odpowiedzialna Nie rozumiem dlaczego ma pani zabierać grecie od pani Eli skoro opiekunka tymczasowa nigdzie nie napisała ze chce ja w tym momencie oddac .Podzielila sie jedynie informacjami dotyczącymi jej zdrowia ,leczenia i stanu faktycznego w dzień przyjazdu.
doczytałam w ostatnim poscie ze ma pani transport ale nie doczytałąm nigdzie co na to forumowicze,przecież to oni finansują pobyt piesków w domach tymczasowych.
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Asia K.L. » 2010-01-20, 20:17

Ja też nie doczytałam się informacji, aby Pani Ela chciała zrezygnować z dania DT Grecie,
również uważam, że powinna tam pozostać do czasu znalezienia jej DS, kolejny DT dla suni w takim stanie na pewno nie pomoże, stąd też nie rozumiem decyzji o powrocie do Pani Elzy,
tu chodzi tylko o jasne decyzje finansowe i o nie Pani Elżbieta prosi, do czego uważam ma pełne prawo
ja również zadeklarowałam pomoc w postaci DT i jeśli psiak jakiś do mnie trafi też chciałabym wiedzieć co i jak mogę, a czego nie i na co liczyć mogę, a na co nie - dla mnie prośba o informację na ten temat jest oczywista, więc i pytanie Pani Elżbiety też
jednocześnie w zupełności zgadzam się z Romą iż dotychczasowe koszty poniesione na Gretę powinny zostać pokryte ze skarpety
Asia K.L.

psy: Sabrina, Prima,Neri, Dafne, Bonnie, Brenda
Hodowla: Świat Czterech Łap

Postprzez Anirysova » 2010-01-21, 12:23

Asia K.L. napisał(a):jednocześnie w zupełności zgadzam się z Romą iż dotychczasowe koszty poniesione na Gretę powinny zostać pokryte ze skarpety

Tez tak uważam.
Myślę także, że Therios jest bardzo dobrą kliniką (szczególnie w diagnostyce) i Greta powinna dalej być pod ich opieką.
Anirysova
Moderator

psy: Monia, Wiki, Banu, Sisi i Duma
Hodowla: Anirys Team FCI

Postprzez Barbapapa » 2010-01-21, 12:43

dokladnie i jak tak myslę
Barbapapa

psy: Wobler(DSPP,Dublin(7/11/14);Znak Zodiaku(*14/8/10)
Hodowla: Barbapapa-psy

Postprzez Barbel » 2010-01-21, 20:37

Popieram przedmówczynie.
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez kreska » 2010-01-21, 22:26

Bardzo Was prosze o jedna odpowiedz... KTO na tym forum znajduje 99,9% domow dla psiakow :?: :?: czy ktos z Was podejmie sie znalezienia domu dla Grety :?: tu pytanie kieruje rowniez do p.Eli, ktorej bardzo dziekuje w imieniu bezpanskich bernenczykow , ze wziela na siebie opieke zdrowotna nad Greta , narazajac sie na komentarze o slusznosci lub tez nie swych decyzji :roll: p.Elu bardzo prosze o podanie numeru konta lub sposobu rozliczenia sie za dotychczasowe leczenie, jesli nie ze skarety to napewno w inny sposob bedzie ono rozliczone :!:
Moze warto zostawic Elzie decyzje jak pokierowac adopcja, bo to ona wie jak, ja najskuteczniej przeprowadzic :?: :roll:

pozdr
Ostatnio edytowano 2010-01-22, 11:19 przez kreska, łącznie edytowano 1 raz
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Asia K.L. » 2010-01-21, 23:45

kreska napisał(a):Moze warto zostawic Elzie decyzje jak pokierowac adopcja, bo to ona wie jak, ja najskuteczniej przeprowadzic :?: :roll:

Jedno nie wyklucza drugiego, nie twierdzę, że Elza nie powinna kierować adopcją, wręcz przeciwnie, robi to znakomicie i powinna to kontynuować, tylko nie rozumiem po co znowu przenosić sunię z miejsca na miejsce. Skoro padła decyzja o umieszczeniu Grety w domu tymczasowym, w którym ma świetną opiekę, to wydaje mi się, że powinna w nim zostać, dopóki nie znajdzie domu stałego, znalezionego czy to przez Elzę, czy przez kogoś innego.
Asia K.L.

Postprzez Cefreud » 2010-01-21, 23:49

bez względu na sposób w jaki znajdziemy dom dla psiaków, myślę że na przyszłośc trzeba określi jasno co ma robic DT.
Dlaczego Elzie nikt nie narzucał ani wyboru weterynarza,ani sklepu( na marginesie,chyba sama jeden posiada), ani konieczności kupowania 3 czy 5 par szelek a w wypadku Eli tak to wyglądało?
Powinniśmy też jakoś podzieli pracę a kwestii ogłoszeń.Może powinno się jakoś ogłasza nasze psiaki.Na dogo czy na portalach ogłoszeniowych? Raczej trudno nam będzie znaleź dom dla psiaków jak ograniczymy się tylko do swojego portalu.
Trzeba by też określi,czy dom tymczasowy może wybrac opiekuna dla psiaka czy też ma to określic forum?

Myślę,żeby nie było na przyszłoś nieporozumień i niesnasek, trzeba by to od razu załatwic
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez ElzaMilicz » 2010-01-23, 16:05

Przejrzałam cały wątek rozliczeniowy:
viewtopic.php?f=39&t=3742&view=unread#unread

Nigdzie przy wpłatach nie znalazłam nicku kajkaw.
Wg mojej wiedzy osoba ta, na tym forum, w żaden sposób nie uczestniczy w pracy grupy zaangażowanej w pomoc bezdomnym szwajcarom (transport, DT, wizyty przedadopcyjne itp.).
Dlatego nie rozumiem zasadności tego wpisu:

kajkaw napisał(a):Jezu Therios. :shock:
Już drożej sie nie da, no jeszcze Arka ma podobne ceny tylko niewiele za nimi idzie.
Therios sprzęt ma super i na tym koniec jak dla mnie- zero przekonania do tej lecznicy :evil:
Propnowałabym dr.kobiałke lub dr.Szydłowskiego-to nasz wet jak coś powołać sie na mnie i Julka napewno policzy was rozsądnie. :-D

Roma, jako koordynator, bezpośrednio po moim pytaniu napisała:
Roma napisał(a):Ja sobie myślę, ze skoro Grecia jest u Eli w DT,to ona powinna decydować gdzie leczy psa.My tylko powinnyśmy ustalić czy sunia ma być dalej leczona czy nie.Moim zdaniem nie możemy decydować z usług jakich wetów będzie potencjalny DT korzystał.To opiekun jest bezpośrednio z psiakiem.

co nie pozostawia żadnych wątpliwości.
ElzaMilicz

psy: DONA [Meda], Szila

Postprzez Cefreud » 2010-01-26, 12:18

Gdyby udało się zdiagnozować zarówno guzy jak i problem z ruchem, myślę że łatwiej było by znaleźć dom dla dziewczynki.
Może zróbmy ankietę, co by Ela wiedziała na ile światło dla niej jest zielone?
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez daria » 2010-01-26, 12:41

Moje zdanie:
-Greta musi być zdiagnozowana aby DS wiedział co dolega suni
-wybór lekarza/kliniki pozostawiamy p.Eli
-może być podobnie jak w sytuacji Zoji i trzeba będzie tylko zadbać o komfort życia Grety po jej kres
-koszty zdiagnozowania i ewentualnego doprowadzenia suni do "normalnego "funkcjonowania pokrywa skarpeta
Greta nie jest młodym psiakiem,należy zadbać o to aby dożyła w spokoju kresu swych dni,wyciągneła ją Ela z przytuliska,Camara zrobiła z niej laskę :-D ,p.Elżbieta dała jej DT,opiekę lekarską i ciepło rodzinne,niech weci postawią diagnozę dadzą wytyczne co do dalszego prowadzenia i niech panna idzie uszczęsliwić czyjeś serducho.
Ja daję zielone światło na wszystko co pomoże Grecie
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Anirysova » 2010-01-26, 12:45

Ankiety nie trzeba robić, Daria ma rację w 100%
Anirysova
Moderator

psy: Monia, Wiki, Banu, Sisi i Duma
Hodowla: Anirys Team FCI

Postprzez Roxanka » 2010-01-26, 12:56

Całkowicie zgadzam się z Darią.
Roxanka

psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez starter1 » 2010-01-26, 13:10

Popieram zdanie Darii.
starter1

psy: Neska(*), Tija, Ala

Postprzez kerovynn » 2010-01-26, 13:14

Daria dobrze napisała - tak trzeba zrobić :-)
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Asia K.L. » 2010-01-26, 13:19

Ja również w pełni Darię popieram

Przy diagnozie podpytajecie wetów, jakie sa prognozy na dalsze życie Greci
Asia K.L.

Postprzez Wydra » 2010-01-26, 13:23

"przez Roma 2010-01-13, 18:38

Ja sobie myślę, ze skoro Grecia jest u Eli w DT,to ona powinna decydować gdzie leczy psa.My tylko powinnyśmy ustalić czy sunia ma być dalej leczona czy nie.Moim zdaniem nie możemy decydować z usług jakich wetów będzie potencjalny DT korzystał.To opiekun jest bezpośrednio z psiakiem.

przez Roma 2010-01-20, 10:23

Gwoli wyjaśnienia tekstu wstawionego przez iwonka_k1
Nie wstawiłam tekstu Eli ponieważ uważałam, że naszym obowiązkiem jest poniesienie kosztów leczenia Grety, czemu dałam wyraz w korespondencji e-mailowej do Eli,jednocześnie prosząc o podanie nr konta do przelania należności.O podanie nr. konta prosiłam kilkakrotnie,ostatnio wczoraj.
Z mojej korespondencji również wynikało, że decyzja gdzie ma być leczona sunia należy do Eli.Poinformowałam także iż skarpeta pokryje wszystkie koszty związane z leczeniem Grety."

Jak widać z moich wcześniejszych postów i nie tylko z moich,już wcześniej było wiadomo, że opiekun(DT) psa może zrobić to co uważa za stosowne i konieczne a skarpeta pokryje wszystkie koszty z tym związane.Już nie wiem o co tu tak na prawdę chodzi? temat wałkujemy przez 10 dni,choć decyzja została już przecież podjęta.
Wydra

Postprzez Asia K.L. » 2010-01-26, 13:41

Roma, właściwie masz rację, choć przez te wszystkie dni nie mamy żadnej informacji, czy Greta została poddana zabiegom czy nie i jakim, więc dla mnie nie było do końca jasne, czy decyzja dawno już podjęta została zaakceptowana przez najbardziej zainteresowane osoby.
Asia K.L.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Już w nowych domach