Prosze o pomoc !
Moderator: MartaD
AdamD napisał(a):Bol raczej nie. Pies jest agresywny jak chce sie mu cos zabrac. Dwa razy pogryz juz wlascicielke, prez ktore jest po prostu rozpieszczany.
AdamD napisał(a):ostatnio jest agresywny do wszystkich domownikow (...)
jest agresywny jak chce sie mu cos zabrac. Dwa razy pogryz juz wlascicielke (...)
jest nie tylko agresywny jak mu sie cos odbiera (...) Przedewszystkim reaguje agresywnie na obce osoby.
AdamD napisał(a): Pies jest agresywny jak chce sie mu cos zabrac. Dwa razy pogryz juz wlascicielke, prez ktore jest po prostu rozpieszczany.
Kasiulka napisał(a):Kocham mojego psa ale warknąć na mnie - warknął by tylko raz.
Jedna z bardzo znanych hodowczyń w cavalierach kiedyś napisała coś takiego:
"uwielbiam swoje psy nad życie - ale gdyby kiedykolwiek sprobowały zareagować agresją w stronę ( w domyśle było dziecka), najnormalniej w świecie by oberwały." - Zachowałam sens tych słów, nie powtarzałam dokładnie jak to było powiedziane.
Wyobraźcie sobie sytuację, w której dzieck o- niekoniecznie Wasze zabiera coś psu - bo ma fajnego misia albo gumową zabawkę.. i teraz do tego - niestabilnego berna któremu pańsiostwo nigdy niczego nie zabierało "bo psu się nie zabiera" - prosty przepis na tragedię i szycie na izbie przyjęć - na własne życzenie właścicieli.
dorciaj napisał(a):Kasiulka napisał(a):Kocham mojego psa ale warknąć na mnie - warknął by tylko raz.
Powrót do Problemy wychowawcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości