Karolina, damą to ona na pewno nie jest:

P.S.
Zapraszam do naszej galerii na forum: viewtopic.php?f=28&t=2172&start=0
Moderator: Anirysova
Ewcia&Aduś napisał(a):hehehe.:P ale mówiąc 2 psy.;) miałam na myśli dwa berneńczyki.Prosiłabym bardzo rozwinąć temat ... "poradzić można sobie bez problemu "..:P...chciałabym wiedzieć ..czy szkódzą w domu?? czy mogą zostawać same? czy starszy berneńczyk nie zrobi krzywdy temu małemu?czy nie są o siebie zazdrosne? czy biegają po całym domu ..gonią się ...gryzą się :P? :D pozdrawiam wszystkich którzy mają całą gromadkę.
Ewcia&Aduś napisał(a):Chciałam się zapytać.Jak Państwo radzą sobie z dwoma berneńczykami? Też mam okres w którym chciałabym dwupak.:P:P....ale jednak chcę do końca przemyśleć tą sprawę,przed podjęciem takiej decyzji.:)Jakby Państwo mogli mi powiedzieć i pomóc w tej sprawie.:)...pozdrawiam.
anula napisał(a):Trudno tak od ręki odpowiedzieć na pytania, które zadałaś. Każdy pies jest inny i każdy inaczej układa sobie stosunki z psami. Moje mogą zostawać same, nie zrobiły sobie krzywdy, ani nie niszczą niczego w domu, ale nie mogę powiedzieć, że jestem pewna że tak się nie stanie w przyszłości i tyle.
Ewcia&Aduś napisał(a):Myślałam że to forum nie tylko o chwaleniu się szczeniakami...i osiągnięciami ale również otrzymania jakiejś pomocy i niezbędnych informacji , jednak przy niektórych wypowiedziach widzę że niektórzy jednak traktują to forum tylko jako REKLAMĘ :P
Hekate napisał(a):Ewcia&Aduś napisał(a):Myślałam że to forum nie tylko o chwaleniu się szczeniakami...i osiągnięciami ale również otrzymania jakiejś pomocy i niezbędnych informacji , jednak przy niektórych wypowiedziach widzę że niektórzy jednak traktują to forum tylko jako REKLAMĘ :P
I myślę że dlatego że służymy ci radą, ale nie koniecznie będziemy cię zachęcać.
Ewciu z braku czasu wysłałaś Kiro na szkolenie stacjonarne, a myślisz nad drugim bernem. Piszesz że u Kiro uwydatniła się agresja do obcych a ma obecnie 9 mies, w tym wieku wiele naszych bernusi biegało beztrosko z innymi psiakami na spacerach. Teraz doszły hormony i dochodzi czasem do spięć. Myślę czy nie warto byłoby poczekać aż Kiro dojrzeje i zobaczyć jaki będzie miał charakter, bo mogą dwa samce z sobą mieszkać i będzie sielanka, a mogą zacząć z czasem prowadzić walki o przywództwo.
Dorzucam jeszcze ten link do poczytania, jak to różnie może się ułożyć.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości