- Kod: Zaznacz cały
Kreska, co do twojej krytyki katalogu - to chyba nie wątek na to, a Asia i Kasia wystarczająco wytłumaczyła.
Cóż to by był za katalog w którym byłyby tylko psy z hodowli które lubimy?

A jeśli chodzi o Katalog, to wydawało mi się, że wszyscy rozumieją, że ma być to baza psów rasy berneński pies pasterski zarejestrowanych w ZK z rodowodami i innymi danymi i dodatkowo ciekawe artykuły o rasie.

Pytam jeszcze raz gdzie JA wypowiadałam się negatywnie na temat hodowców.

Katalog nie jest miejscem do reklamy, jest baza danych. Ma skupiac w jednym miejscu wszystkie dane potrzebne do calosciowego spojrzenia na hodowle, jej kierunki itd. nIe zauwazylas zapewne, ze oprocz osiagniec sa tam tez dane dotyczace chorob, na jakie psy zapdaja i przyczyn smierci..

Jak dla mnie sie uzupelnia - zeby cos zmienic, to trzeba miec wiedze jak jest i co zmienic. Bez niedomowien, bez plotek..

A jesli nie pozwole czesci hodowcow lub wlascicieli na wpisanie danych, to sama sobie strzele w stope, bo bede miec oglad tylko polowiczny..

Co do Klubu -nic nie stoi na przeszkodzie, zebys napisala Kodeks Etyczny dla czlonkow Klubu. Zapraszamy!! Inne kluby taki maja i w oparciu o niego dzialaja..

-berny
Klub rasy szwajcarow jest bardzo potrzebny ale musi wspoldzialac z ZK.
kreska
jesli bedziemy typowac osoby wedlug mniemania to mozemy rozminac sie z zalozeniami powstania "klubu"

Nie chodzi o to by stworzyć towarzystwo wzajemnej adoracji ale klub rasy, tu nie ma miejsca
na wytykanie sobie błedów z przeszłości - trzeba zrobić wielką kreskę ;) i wziąc sie do roboty bez
personalnych uprzedzen czy wytykania kto ile razy udostępnił swego repro czy nie zbadał suce łokci, czy pokrył suke w 8 roku życia.
Moi drodzy nie czas teraz na to.

Myślę że czas i zweryfikuje personalnie członków klubu po wejściu w życie Kodeksu Etycznego.
zdaje sobie sprawe z tego , ze tak bedzie latwiej zebrac deklaracje ale dla mnie to jest nie etyczne dzialanie wzgledem tych nie etycznych , ktorzy beda poddani weryfikacji

Nie ma znaczenia kto z kim na spacerki chodzi, na gg rozmawia, skad psa posiada czy z kim śpi - piaskownica z zabawkami
jest w innych wątkach. Tutaj mamy pracować.
uwazam , ze to stwierdzenie jest ponizej pasa

Kreska, moje propozycje personalne nie dotyczą tylko zwykłych członków przyszłego klubu, to propozycje osób które "mogą sie pozytywnie przyczynic do powstania jak równiez utrzymania i sprawnej działalności klubu"
rozumiem ale "nie przelkne" glownie jednej propozycji i jesli wiekszosc uwaza , ze jej dzialania sa zgodne z idea powstania klubu to ja " wysiadam" dla Was to mala strata wiec bedziecie miec wiecej spokoju

Kreska, co do twojej krytyki katalogu - to chyba nie wątek na to, a Asia i Kasia wystarczająco wytłumaczyła.
Cóż to by był za katalog w którym byłyby tylko psy z hodowli które lubimy?

czym mam nadzieję "zarazić" cały ZK.

4. Kodeks Etyczny - Kreska może faktyczie spróbujesz?

Uważam że najpierw niezbędne są cele by potencjalni członkowie mogli świadomie podjąc decyzję o przynależności - nie będzie wtedy nagłej rezygnacji.

Po to jestesmy zeby sobie nieporozumienia wyjasniac, jesli takowe sa...
Nikt przecież nie podaje propozycji do władz klubu, którego nie ma :shock:
taka propozycja czlonkowstwa padla ale moze jest wlasnie wynikiem nieporozumienia

Ja ze swojej strony deklaruje pomoc szwajcarom ale nie jestem wstanie zalozyc klapek na oczy i udawac , ze nie ktorzy nie sa z tej "samej bajki" ale jednym poldupkiem sa w "naszej piaskownicy"

pozdr