przez Agnieszka » 2010-03-02, 10:00
Entlebucher dostosuje sie również do nowych właściceli . Ważne żeby miała sunia okazane zainteresowanie , duze nakłady miłości ,pieszczot.Nie wiem jak Ta sunia , ale moja Pumisia dla piłeczki zrobi wszystko, ale na krótko .Na pewno sunia bedzie teskniła za właścicielami , tak mysle . Moja Pumi jak poszłam do szpitala i nie było mnie 5 dni to prezz cały czas wypatrywała mnie po wszystkich oknach , nie jadła nic i nie poszła spac do sypialni tylko lezała na korytarzu przy drzwiach wejściowych. Jeżeli chodzi o zabawe z młodym haszczakiem:) to zalezy jaki charakter ma sunia ,którą chcesz kupić.Kierując się moim doswiadczeniem nie koniecznie musi lubieć sie bawić z natarczywym maluchem . Pomimo , że entle są energiczne , lubia zabawe itp. wcale nie jest pewnym , ze zazkceptuje nową sytuacje. Zależy od wielu czynników . Czy sunia uwielbiała na spacerach zabawe z innyi psami , czy jest bardziej dominująca czy uległa .U mnie w stadzie jak biegają prawie wszystkie razem stwierdzam z całą stanowczością , że Pumi rządzi . Ustawiła sobie wszystkie duże szwajcary , appenzellery po krótkiej pyskówce:).Ale mam równiez drugą entlebucherką , Pumisi córeczke ,która miała nowy domek , ale nieodpowiedni i zaproponowałam , żeby sunia do mnie wróciła na co jej właścicele natychmiast przystali .Ale Oni mieli kotka z którym wychodzili na spacer na smyczy i nie podołali opiece entlebuchera. Tośka jest inna całkiem niż Pumisia .Więc żeby Ci doradzić żebyś miała poprawne stosunki z dorosłym entleb.z pozostałymi Twoimi psami tak szczerze jest trudno . Nie ma żadnej gwarancji ani pewności . Zapewne wiesz więcej niz ja o owej suni i tylko szczere opowiedzenie przez obecnych włascicieli charakteru , zachowaniu suni w róznych sytuacjach przejaśni sytuacje.