Co do stowarzyszenia,ja tak niesmialo szepne (choc w towarszystwie niby o tym nie przystoi

Moderator: Halina
Katarzyna Saganowska napisał(a):Co do stowarzyszenia,ja tak niesmialo szepne (choc w towarszystwie niby o tym nie przystoi) - pieniadze... To bardzo wazna czesc calego przedsiewziecia..
Katarzyna Saganowska napisał(a):Chodzil o mi o kase nie na zalozenie stowarzyszenia, ale na cele statutowe,czyli badania itd.
Katarzyna Saganowska napisał(a):Pomysle,jak bede miec chwilke, teraz mam jakies totalne urwanie jaj
Jeśli to ma byc stowarzyszenie, to nie może organizowac wystaw, to znaczy niby może, ale członkowie ZKwP nie mogą brac udziału w wystawach organizowanych przez organizacje nie zrzeszone w FCI.
kruszon napisał(a):Zastanawiam się jakie wymogi powinno stawiać takie stowarzyszenie, aby można się było stać jego członkiem?
Czy powinno przyjmować wszystkich? Czy np tylko właścicieli psów ras szwajcarskich? A może tylko takich którzy dopełnią dodatkowych czynności? - np dodatkowe nieobowiązkowe badania etc..
O wspieraniu wystaw przez stowarzyszenie można zapomnieć - to jest nierealne.Mozna wychodzić z inicjatywami ale wspieranie? W jakim zakresie?Wpływu na ZK? W cavisiach na forum jest dobry duszek w oddziale ZK i to wygląda trochę inaczej natomiast w jakąkolwiek współpracę stowarzyszenia z ZK nie wierzę - zresztą jest tu kilka osób działających z ZK mogą powiedzieć co o tym pomyśle sądzą.
Szam napisał(a):http://www.aussies-in-poland.com/zdrowy_aussie.htm
Wszyscy czlonkowie robia badania chociaz nie trzeba, badaja szczenieta (chociaz to kosztuje kupe kasy i wymaga mnostwo czasu). Cała lista hodowli jest na stronie, mozna zobaczyc ile uczestniczy w programie.
Powrót do Berneński Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości