JA TEŻ JESTEM ZA POWSTANIEM STOWARZYSZENIA ZAJMUJĄCEGO SIĘ GŁÓWNIE ZDROWIEM I POMOCOM BERNUSIOM
Moderator: Halina
Roma napisał(a):Może warto przy okazji pierwszego zjazdu szwajcarów zorganizować jakieś spotkanie lub pogadankę z lekarzem lub innym specjalistą od szwajcarów.
Vel_Pan_Rekin napisał(a):Kasia Sagankowa nawiązała ciekawy kontakt i myślę, że niebawem nam o tym opowie...
Co do ulotki; ja mam taka propozycję:
4 strony, nie więcej, gdzie krótka informacja o rasie połączona z tym paskudnym skorupiakiem, który tak ją dziesiątkujePodsumowanie dotychczasowej wiedzy na ten temat - czyli w sumie wiemy, że nic nie wiemy... Opis badań i dokładna instrukcja pobierania materiału genetycznego od grup próbnych i chorych, i innych... Adresy polskich ośrodków, które w to wejdą.
Przy okazji uważam, że dobrze by było, gdyby polscy właściciele psów, które odeszły na HM (i ew. inne nowotwory - również tylko podejrzewane) zdecydowali się na stworzenie listy tychże psów; z kilku powodów - by unaocznić rozmiar katastrofy, przedstawić krążące nad rasą widmo (cyfry wszak najbardziej przemawiają do ludzi) i by się zjednoczyć.
Vel_Pan_Rekin napisał(a):
Przy okazji uważam, że dobrze by było, gdyby polscy właściciele psów, które odeszły na HM (i ew. inne nowotwory - również tylko podejrzewane) zdecydowali się na stworzenie listy tychże psów; z kilku powodów - by unaocznić rozmiar katastrofy, przedstawić krążące nad rasą widmo (cyfry wszak najbardziej przemawiają do ludzi) i by się zjednoczyć.
maat napisał(a):Po drugie - taka lista już się będzie sama tworzyć w spisie berneńczyków,
Vel_Pan_Rekin napisał(a):Roma napisał(a):Może warto przy okazji pierwszego zjazdu szwajcarów zorganizować jakieś spotkanie lub pogadankę z lekarzem lub innym specjalistą od szwajcarów.
Obawiam się, że to jednak trochę mało czasu. Większość lekarzy ma pewnie dość ściśle pozapełniane kalendarze... Myślę też, że takowy zjazd reklamowany w połączeniu z prelekcjami i wykładami mógłby przyciągnąć więcej osób. a teraz juz pewnie trudno o miejsce, a i ludzie mają inne plany.
Wypróbujcie to miejsce może, a we wrześniu lub np. za rok można spróbować to powtórzyć z zaproszonymi gośćmi, co?
Powrót do Berneński Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości