Clifford napisał(a):Moja psina nie ma rodowodu bo pomimo, że mama przyjechała z Czech, a babka z Austrii itp itd to właściciel poprostu nie miał czasu zajmować się hodowlą i pilnowaniem wystaw, a jak wiesz jest to czaso, koszto i z ogólnie wszystkochłonne.
Piesek ma świetne korzenie, a rodzice byli badani i pod kątem dysplazji i pod kątem psychiki.
Clifford napisał(a):Czy dziecko nienormalnego rodzica może być normalne? Czy nieuleczalna choroba przodka ma dyskwalifikować potomka? - te i inne tego rodzaju pytania są zbyt złożone etycznie aby mogły być jednoznacznie zidentyfikowane i wyjaśnione na forum.
Clifford napisał(a):....no i teraz się będzie działo
Przy okazji chciałem zapytać wszystkich, którzy mają berneńczyka do kiedy tak faktycznie ten psiak rośnie i czy dużo rośnie po 12 miesiącu.
Clifford napisał(a): czytam od maja ubiegłego roku. Wyciągnąłem złe wnioski z tego co przeczytałem
Clifford napisał(a):(...)Jeżeli jednak wszedłeś tu po to aby mącić to mówię Ci Żegnam.(...) może aplikuj na modeatora![]()
W życiu nikomu nie chciałem mącić ale najwyraźniej wyrażając to co myślę mącę. No chyba, że to towarzystwo wzajemnej adoracji, aaaa to przepraszam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości