Zabezpieczona advantixem 1.03, kupiłam obrożę jeszcze, wczoraj, ale już nie zdążyłam założyć. Kleszcza nie znalazłam ale ona futro ma prawie jak berneńczyk. U nas do środy był mróz - to musiała być kwestia ostatnich trzech dni.
Ja w ciągu oststnich 3 dni znalazłam 4 łażące kleszcze. Jeden po mojej książce a reszta po psach Psy zabezpieczone, ale trzeba uważać żeby nie wczepiły się w dzieci.
Dziękujemy za kciuki. Małe czarne jest jednak niezniszczalne - wstała, zjadła śniadanko, potem zdemolowała płot żeby pognać za Czakiem na spacer (jako chora miała zostać w domu) - zdemontowała jedna sztachetę i pogoniła kota jednemu kurduplowi który ośmielił się obszczekiwać Pana Hrabiego. Teraz po wizycie u weta spokojnie wsunęła pół korpusika z kurczaka i śpi.
Witamy serdecznie,co do tych paskudztw,są są.Dzis znalazlam u mojej Sarki i cholera sie rozłamal,szybko do weta dostala zastrzyk i masc.No i ją zabezpieczymy i obroża i kroplami tylko niewiem jakimi?W zeszłym roku miała Frontline i ... pełno na sobie kleszczy.
Dzieki,chcialabym by bylo to cos bardziej dzialajacego niz ten frontline,moze ten Fiprex sie sprawdzi bo szlak mnie trafia na sama mysl,dopiero wycieczki przed nami a tu juz takie bum,boje sie poza tym strasznie o moje kochane "malenstwo".
Fiprex to polski odpowiednik Frontlinu tylko o połowę tańszy. Jeśli |Frontline się nie sprawdził to i Fiporez też się nie sprawdzi. Może spróbuj Advantix i do tego obrożę np. Preventic.
Jeszcze tylko wspomnę odnośnie tego co pisała AniRysTeam: z obrożą Preventic można łączyć Fiprex i Ektopar (jestem po rozmowie z wetem pracującym w firmie produkującej w/w preparaty). Natomiast ważne! - Ektopar'u nie można stosować u psów, które mają jakikolwiek kontakt z kotem/ami-wątroba wysiada i może doprowadzić do śmierci kota...... W takich domach z kotami Fiprex... i inne....