Moderator: annasm
maryjan napisał(a):Nie przesadzajmy... Ok psucie rynku fakt. Ale pokaż mnie która hodowla odprowadza podatki od "dochodu" ?
ma/.,,ewqmuryjan napisał(a):Nie przesadzajmy... Ok psucie rynku fakt. Ale pokaż mnie która hodowla odprowadza podatki od "dochodu" ?
czechó napisał(a):No i z dyskusji o "hodowli" zrobiła się dyskusja o fiskusie. Ja myślę że każdy człowiek ma prawo krzyżować psy (to jak mówił klasyk... odwieczne prawo natury) i sprzedawać ich potomstwo. Problem jest w świadomych miłośnikach szwajcarów kupujących "kota(psa) w worku". Ale to chyba także potrafię zrozumieć nie wszyscy mogą pozwolić sobie na wydatek kilku tysięcy złotych na berna czy szwajcara (ludzie kupują też np chińskie samochody
). Mam jedynie nadzieje że pieski sprzedawane na allegro wpakowane zostały do kosza jedynie na czas fotografowania.
PZDR szwajcaromaniaków
maryjan napisał(a):Nie przesadzajmy... Ok psucie rynku fakt. Ale pokaż mnie która hodowla odprowadza podatki od "dochodu" ?
John napisał(a):Witam po ile "chodzą" szczeniaki DSPP?
SwissW napisał(a):"Parami, po dwa"
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość