Witam i pozdrawiam

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Witam i pozdrawiam

Postprzez grzes64 » 2010-05-27, 15:35

Witam wielbicieli szwajcarów :-). Jużw lipcu odbieramy pieska z hodowli pani Agnieszki - Czandoria. Od dawna szukaliśmy rodzinnego psa i zdecydowaliśmy się na DSPP. Po wizycie w Czandorii jeszcze bardziej się utwierdziliśmy w naszej decyzji. Jak pani Agnieszka wypuściła szwajcary z domu to dzieciaki wprost oszalały na ich widok. Od razu z siostrą ,która również szukala pieska zdecydowaliśmy się na zakup dwóch maluchów, zawsze to szczeniaki bedą miały weselej i mniej się zestresują. Pozdrawiam Grzesiek z Goleniowa.
grzes64

Ostrzeżeń: 0
psy: DSPP

Re: Witam i pozdrawiam

Postprzez daria » 2010-05-27, 20:34

Witaj i gratuluje wyboru :-D
Jak już maluszek będzie z Wami w domku to spróbuj wstawić fotki małego dużego :-D :-D
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Wydra » 2010-05-27, 20:49

Witamy na forum :-D bardzo dobry wybór.W Goleniowie jest już kilka bernusiów,będziecie mieli okazje do szwajcarskich spacerków :-D
Wydra

Postprzez iwona_k1 » 2010-05-27, 23:16

Witamy w gronie bernomaniaków :mrgreen:
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez asia78 » 2010-05-28, 10:56

Witajcie!
asia78

psy: Appenzellerka Amanda

Postprzez kerovynn » 2010-05-28, 11:25

Ja witam w gronie szwajcaromaniaków :-D , piesek po jakich rodzicach będzie? Ja mam sunię po Bohunie i Ofelii - po prostu cud, mniód ;-) i orzeszki :-D :-D :-D .
Do lipca jeszcze trochę czasu - pewnie chodzicie już jak na szpilkach, a czas jak na złość nagle zaczął tak woooolno płynąć... ;-) :-D :-D :-D
Czekamy na fotki maluszka :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Agnieszka » 2010-05-29, 12:49

Witam. Fajnie , że trafiliście na forum ,można tu uzyskać wiele cennych informacji :-)
Agnieszka

psy: www.czandoria.pl

Postprzez Kinga & Panda » 2010-05-29, 16:37

Witam :-) Jak będzie w domu, prosimy o zdjęcia. Maluch jakiej będzie płci? ;-)
Kinga & Panda

psy: Panda, Dżeki

Postprzez Cefreud » 2010-05-30, 23:14

witamy!
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez starter1 » 2010-05-31, 07:45

Witamy.
starter1

psy: Neska(*), Tija, Ala

Postprzez zadra » 2010-05-31, 08:33

OOOO Cześć braciszku! :-D Goleniów już coraz bardziej na forum widoczny. I oczywiście mamy nadzieję na "szwajcarskie" spacery.

Kerovynn - pieski nasze będą po Sonatce i Albim (Aga - chyba nic nie pokręciłam?) :?:
Ewa
zadra

psy: Dexter Czandoria 21.05.2010

Postprzez Agnieszka » 2010-05-31, 14:50

Tak , doskonale zapamiętałaś rodziców :-) Przy okazji maluchy rosną jak na drożdżach , a miot będzie na literke D :-D
Agnieszka

psy: www.czandoria.pl

Postprzez grzes64 » 2010-05-31, 16:25

Jenyy, kilka dni nie korzystałem z internetu, usprawiedliwiam się od razu , budowa i te sprawy.Dzięki za ciepłe przyjęcie, już staramy się przygotować na nowego domownika. Nie możemy się doczekac odbioru. Czekamy na pieska i wertujemy forum w poszukiwaniu informacji.Naprawdę super sprawa i warto korzystać z pomocy innych.
grzes64

psy: DSPP

Postprzez asiaqu » 2010-06-01, 10:24

Witamy :mrgreen:
asiaqu

psy: Bogna,Ashantii,Labelle,Huba Buba ,Ferrari,Junior ,
Hodowla: Pamajo-Canis Familiaris

Postprzez Kasia » 2010-06-01, 12:43

Witamy :-)
Kasia

psy: Oliver i Rita [*]

Postprzez Sylwia » 2010-06-01, 23:44

Witaj!
Duże szwajcary sa cudowne, strasznie mi się podobają, zresztą berny też. Gratuluje wyboru i niech czas szybko zleci :D
Pozdrawiam!
Sylwia

psy: entlebucher Mikuś

Postprzez zadra » 2010-06-02, 09:11

No właśnie - ten czas... Teraz jakby w miejscu stanął. Ale na razie czekamy jeszcze na wystawę w Szczecinie w czerwcu. Może tam chociaż jakieś pieski spotkamy i trochę za uchem pomiziamy...
zadra

Postprzez kerovynn » 2010-06-03, 00:47

grzes64 napisał(a):Naprawdę super sprawa i warto korzystać z pomocy innych.

A czasami - gdy maluch zacznie broić i da porządnie w kość ;-) - ulgę przynosi sama świadomość, że inni też tak mieli/mają :-D :-D
Nie wiem jaki jest Albi i Sonatka, bo widziałam zbyt krótko, natomiast widzę, że Esia po swoich rodzicach odziedziczyła naprawdę świetny charakter. Jako szczeniak - bez problematyczna (pominąwszy moje błędy :oops: ) a teraz po prostu sunia marzenie. Poza jednym wyjątkiem. Na widok kota wariuje :lol: . Jeśli na spacerze nie zauważę futrzaka wcześniej, a przynajmniej w tym samym momencie, to zaliczam glebę na 150% :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Jest super łagodna, przyjazna, spokojna - ale tez lubi poszaleć, doskonale wyczuwa moje nastroje i potrafi wtedy być moim "psichoterapeutą", nie kopie w ogrodzie (już - ostatnia dziura była rok temu), nie kradnie jedzenia, nie kradnie i nie niszczy przedmiotów w domu (piloty, telefony etc, wszystko ma w zasięgu pyska), awaryjnie potrafi zostać sama w mieszkaniu nawet 14 godzin (bardzo rzadko tak się zdarza) i nie nabrudzi. Kocha jeździć autem, weta odwiedza z dziką radością (panikuje tylko trochę przy pobieraniu krwi ;-) ... eh, można by te szwajcary chwalić do wieczora i od rana zacząć od nowa :-D :-D i do tego są taaaaakie piękne :-D . Niech Wam ten czas zleci "jak z bicza trzasł" a potem to już będą dłuuugie lata samych przyjemności.
Aha - szykując dom na przyjecie psa nie zapomnijcie o.... wygodnej kanapie dla szwajcara, najlepiej takiej dużej, żebyście też się zmieścili, bo DSPP strasznie lubią drzemać ze swoim Państwem :-D :-D :-D
kerovynn

Postprzez zadra » 2010-06-05, 08:38

Sama radość. Mamy nieco doświadczenia z dużymi psiorami, bo miałam prawie 10 lat fantastynczego owczarka niemieckiego. Potem był nowotwór i w ciągu kilku tygodni pustka... Dwa lata zwlekaliśmy z decyzją, szukaliśmy rasy i wtedy pojawiły się Szwajcary. Tu w okolicy jest kilka bernów, szwajcarów nie widziałam. Ale robię im taki PR, że pewnie będzie ich więcej :mrgreen:
Jak odbieraliśmy w 1999 roku naszego Fidela, to kilka pierwszych nocy dosyś mocno płakał za swoją sforą. I mój mąż spał razem z nim. Teraz stwierdził, że to moja kolej. I myśli, że to kara dla mnie będzie ;-) A ja tam się cieszę. Mamy jeszcze 2 krasnali (10 i 3 latka) i pewnie tu też będzie walka o nocki z psiurą :-P
A odnośnie Agi i jej psiaków. Albi - super chłop. W ogóle wszsytkie, z którymi mieliśmy okazję przebywać, zachowywały się wzorowo. Szczególnie do dzieci. Widziały nas w czasie wizyty po raz pierwszy, a były jak najlepsi kumple. Najfajniesze były ich zachowania w stosunku do mojej Olci - ich pysk był na wysokości jej twarzy - ile ona tam buziaków dostała. Aż jej zazdrościłam :->
zadra

Postprzez kerovynn » 2010-06-05, 16:41

zadra napisał(a):Jak odbieraliśmy w 1999 roku naszego Fidela, to kilka pierwszych nocy dosyś mocno płakał za swoją sforą. I mój mąż spał razem z nim. Teraz stwierdził, że to moja kolej. I myśli, że to kara dla mnie będzie ;-) A ja tam się cieszę. Mamy jeszcze 2 krasnali (10 i 3 latka) i pewnie tu też będzie walka o nocki z psiurą :-P

Eśka miała 3,5 mies. jak dołączyła do naszej rodziny, więc nie płakała za mamą ;-) , ale pierwsze dwa tygodnie spałam z nią na podłodze, żeby wiedziała gdzie ma swoje legowisko. Oczywiście mała spryciula już pierwszej nocy odkryła, że skoro Pani śpi na podłodze to pół ciepłego łóżka koło Pana jest wolne i można je zająć. I tak co wieczór zasypiałyśmy razem przytulone słodko, rano ja obolała zbierałam się z twardej podłogi a Esia radośnie zeskakiwała z łóżka :lol: :lol: :lol: :lol:
Nauka szybko "poszła w las" bo Eśka koniecznie chciała spać z nami i co noc cicho wczołgiwała się pod moją kołdrę. Póki była mała, jakoś się udawało, gdyż przez cztery lata w łóżku spała z nami wyżlica. Gdy podrosła do 50 kg to zrobiło się ciasno, a jak jeszcze kilka razy zepchnęła męża z łóżka to miałam w domu bunt i strajk ;-) :lol: :lol:
Pół roku kombinacji i przepychanek i zrobiliśmy "dostawkę" (trzy małe materace jeden na drugim) do łóżka i teraz Esia śpi jednocześnie z nami i na swoim legowisku :lol: :lol:
kerovynn

Następna strona

Powrót do Przedstawiamy się!