Berenika [*] ze schronu w Gdyni za TM

Pewna część nieba nazywana jest Tęczowym Mostem. Kiedy odchodzi Twój pies czy zwierzę, które było szczególnie ci bliskie, udaje się za tenże Tęczowy Most. Ty, zostając po tej stronie powinieneś mieć nadzieję, że jeszcze się spotkacie. Ten wątek jest dla tych naszych przyjaciół co tam już czekają.

Moderator: Halina

Re: znaleziona sunia BPP gdynia

Postprzez iwona_k1 » 2010-06-04, 20:16

Jestem za pomocą dla suni ze skarpety a nawet ufundowaniu jej renty dożywotniej.Trzeba ją ratować!Ja mam już 2 psy i kota,trzeci raczej nie wchodzi w grę niestety :-(
iwona_k1

Ostrzeżeń: 0
psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez daria » 2010-06-04, 21:23

W ten weekend postaram się podjechać do suni w odwiedziny i o niej porozmawiać ,zobaczę jak relację z innymi psiakami.
Jedno jest pewne sunia potrzebuje domu na godna starość,domu takiego jaki babce-Abruni dała Kasia Szam
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Julian » 2010-06-04, 21:46

Napewno ,ale teraz dajmy jej to co możemy dać szybko!
Julian

psy: Julian (*) ,Dumka (*) Berta ,Kronos

Postprzez kerovynn » 2010-06-04, 21:57

daria napisał(a):Jedno jest pewne sunia potrzebuje domu na godna starość,domu takiego jaki babce-Abruni dała Kasia Szam

tak! tak! tak! - zabierajmy ją jak najszybciej i możemy jej tę rentę ufundować. Jeśli skarpeta nie wytrzyma to ja mogę jeszcze jakieś parę groszy co miesiąc wyskrobać i dorzucić na utrzymanie babusi-bidusi, a jak znam życie to pewnie i inni chętni się znajdą, żeby na babcię dołożyć.
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Wydra » 2010-06-05, 19:33

kerovynn napisał(a):tak! tak! tak! - zabierajmy ją jak najszybciej i możemy jej tę rentę ufundować. Jeśli skarpeta nie wytrzyma to ja mogę jeszcze jakieś parę groszy co miesiąc wyskrobać i dorzucić na utrzymanie babusi-bidusi, a jak znam życie to pewnie i inni chętni się znajdą, żeby na babcię dołożyć.

Aniu! problem nie leży w kasce,problemem jest znalezienie jej schronienia na ostatnią drogę :-(

Forumki-podsuwajcie nam jakieś propozycje,my jak na razie jesteśmy bezradne :-( może wspólnie coś wymyślimy
Wydra

Re: Berenika- ze schronu w Gdyni BŁAGA o pomoc!

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2010-06-05, 21:37

a skoro mamy pieniązki to może jakiś kaneralny hotelik?? u nas jest jeden ale nie wiem czy mają miejsca, ale dobrze by było zeby gdzieś blisko jakiegoś forumowicza co by "oko miał na sunie"
Daria + Chila i Luna

Postprzez Julian » 2010-06-05, 22:34

To dobry pomysł!Swoją drogą przydałaby się ,mapa pomocowa i baza dobrych hoteli dla psów 1
Julian

Postprzez iwona_k1 » 2010-06-05, 22:45

jeżeli sunia jest wystraszona i wylękniona to transport może być dla niej dużym stresem...
iwona_k1

Postprzez kerovynn » 2010-06-05, 23:18

Ja tez myślałam o jakimś hoteliku - przynajmniej póki co...
kerovynn

Postprzez Wydra » 2010-06-05, 23:22

Julian napisał(a):To dobry pomysł!Swoją drogą przydałaby się ,mapa pomocowa i baza dobrych hoteli dla psów 1

Jolu!mapa pomocowa jest,postaram się abyś miała do niej dostęp.Przypomnij mi się na pw po 15 czerwca.
Dzwoniłam dzisiaj do AniRe po pomoc,może ona coś wymyśli,jednak musimy trochę poczekać bo Ania dopiero dzisiaj wraca do domu.
Wydra

Postprzez daria » 2010-06-06, 09:17

Najlepiej aby sunia trafiła do domu najwyżej z jednym spokojnym psem,i miała dla siebie cieplutki kawałek podłogi.
Wiecie że młode szwajcary szybko znajdują dom,tu mamy "szwajcarski skarb"w tym wieku,myślę że ktoś jednak zechce dać jej dom,z zewnątrz nikt jej nie adoptuje.Bez forum ona nie ma szans.
daria

Postprzez Natalia i Galwin » 2010-06-06, 09:30

Jak będziemy mogli jakoś pomóc to dajcie znać.
Natalia i Galwin

psy: Galwin (*)

Postprzez iwona_k1 » 2010-06-06, 11:02

Ja przyznam szczerze nieustannie o niej myślę...ale mam 2 "niespokojne" psy :-/
iwona_k1

Postprzez daria » 2010-06-06, 15:30

Byłam w odwiedzinach u Bereniki...
Ciężko mi opisać to co widziałam,nie życzę nikomu kto ma berneńczyka i kocha go nad życie aby musiał oglądać to co ja widziałam,i czuć ogromny ból,złość,niemoc,jak ktoś mógł zrobić,dopuścić do czegoś takiego.
Guz wielkości głowy,sunia leżąca w zimnym boksie,tylko raz na mnie spojrzała a potem patrzyła już tylko w ścianę,wycofana,moje odczucie to brak chęci do życia,drobnej budowy.
Widok berna w takim stanie zdrowia i ducha ...nie umiem tego nazwać tym bardziej że koło mnie leży moja uśmiechnięta Birma,łzy same lecą mi po buzi.
Sunia z interwencji,leżała w takim stanie pod jedną z gdyńskich przy plażowych knajpek,jutro będzie oglądał ją lekarz, więc cokolwiek o stanie jej zdrowia napiszę po rozmowie ze schronem,ma zmieniane opatrunki,jest cierpliwa ale poddana,opieka w schronisku dobra.Jeśli jej stan zdrowia będzie pozwalał na szczepienie to po szczepieniu będzie można ją zabrać,tylko kto zechce dać jej spokój na ten ostatni czas,kto...
To tyle co jestem w stanie napisać,zresztą tego co czuje się widząc w pamięci ten obraz nie da się opisać słowami
daria

Postprzez Majszczur » 2010-06-06, 15:53

wolę nie myśleć jak się czujesz po tej wizycie...

... ale może właściciel ją szuka... :?: jakoś w głowie mi się nie mieści, że ktoś mógł pozucić seniorkę z papierami
... można na podstawie nr tatuażu dość do danych nabywcy...
... a do czasu odnalezienia zapewnić opiekę i leczenie...

wierzę, że znajdzie się dla niej jakaś ciepła miejscówka,
ja mogę jedynie podbić wątek i dorzucić grosz do skarpety... :-/
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez AniaRe » 2010-06-06, 16:28

Hej, ja kombinuję.
Na cito może przyjechać do nas, ale sądzę, że lepiej jej będzie w mniej "zapsionym" domu. Mam pewien pomysł i jak wypali, dam znać.
AniaRe

Postprzez kerovynn » 2010-06-06, 16:38

Oby wypalił.... mnie się słowa skończyły, wracam do szydełkowania bo inaczej zaryczę się na śmierć :cry:
kerovynn

Postprzez Julian » 2010-06-06, 17:39

Byłam dzisiaj w hotelu dla psów Psi Anioł p.Bożeny Bator.Hotel mi się podobał,mało boksów,tylko 5 , boksy duże ,duże budy,jako wybieg cały ogród,psy dwa razy dziennie spacerują po ogrodzie,spokój. Hotel jest w Niepołomicach,odemnie od domu 10 minut autem.Pani Bożena ,osoba wzbudzająca moje zaufanie, dwie godziny gadałyśmy o psach,to osoba według mnie ,która lubi to co robi,inaczej miałaby tych kojców dużo. Psom gotuje jedzenie,jedzą dwa razy dziennie .Umówiona jestem na telefon,miejsce zarezerwowane,mam dzwonić jak podejmiemy decyzję. Problem w szczepieniach to także zdrowie berneńki,koszt w hotelu 20 zł dziennie.Opieka weterynaryjna ,może być dr.Szydłowski,może być inny lekarz ,których Pani zna i dojeżdzają do hotelu ,każdy odpłatnie .Z tego co zaglądałam do sztabu pomocowego,jest nas parę osób w Krakowie ,dysponujących transportem,przy dobrej organizacji i współpracy możemy wspólnie jej pomóc.Jest jedno ale- hotel przy Wiśle,w okresie podniesionego stanu wody,musiała ewakuować psy,nic się nie stało ,ja też mieszkam przy Wiśle,przez rzekę jesteśmy naprzeciwko siebie,ale trzeba o tym też pomyśleć,w razie potrzeby.
Taka opcja ,jeżeli nie będzie lepszej jest także możliwa.Decydujmy.
Julian

Postprzez Drixon » 2010-06-06, 18:54

siedzę i myślę ... i myślę, bo kurna, schody mam (mimo że parter to 2x 5 schodów) i dwa Sieczkogłowe samce :-?
Drixon

Postprzez Wydra » 2010-06-06, 19:29

Jolu!pomysł nie jest zły,lecz gdyby się znalazł DOM,byłoby lepiej.Jeszcze mamy kilka dni, może jednak i dla tej suni,choć przy schyłku,zaświeci słońce.
Wydra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Tęczowy Most