Ja okolice RAciborza juz sprawdzalam gdzie ten Prudnik jest, kawalek drogi jest jak by nie patrzeć O bernusiu to juz kilka lat marze więc na bank bedzie bernus i koniec
NO tak, berny są ładne, ale przemyślałam fakt, że w ulewy trzeba iść z psem na spacer to trochę błotka ze sobą przyniesie... Mojego szmatką przetre mu podwozie i jest już czysty...a Berneńczyk - pracy trochę więcej Ale każdy ma swoje wymagania i tak samo jak Hania postawiłam sobie na wygodę. Przed kupnem wolałabym to przemyśleć. Formułowicze pewnie się zgodzą z tym że przy bernolku jest dużo więcej pracy.
ja jestem zdania, iż nie jest najważniejsza długość szerśći tylko to co komu w duszy gra .Każdy psiak się brudzi i każdego trzeba wyczyścić więc jeśli przeznaczymy 2 minuty więcej na Berneńczyka ,to nie jest tragedia byle tylko wszyscy byli szczęśliwi,a piesek kochany Witamy na forum
Zgadzam się że charakter psiaka jest bardzo ważny ale decydując się na psa dużo zależy ile czasu możemy poświęcić na jego pielęgnacje, długowłose psy zdecydowanie więcej potrzebują zabiegów pielęgnacyjnych niż te z krótką sierścią!!! To chyba fakt Dla każdego coś miłego
witam, my mieszkamy w Olzie - wiec od Raciborza niedaleczko. Liczę na jakis spacerek ( choć teraz Barbel jeszcze musi sobie podarować spacery w towarzystwie przedstawicieli swojej rasy).
Dzięki za namiary ale już mamy bernusia zaklepanego w Dzierżoniowie w sobotę lub niedziele śmigamy po Frodusia, a spacerki jak najbardziej i nawet blisko do Olzy już się cieszę
dziś nasze dwa małe psiaki FADO i FRODO łobuziaki dobrały się do mięska dla dorosłych i idą spać bez kolacji fajnie że nasze następne maleństwo będzie na forum