GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez kerovynn » 2010-06-14, 13:08

Esia do nas trafiła już nieco odchowana (3,5 mies), więc nieco atrakcji nas ominęło. Ale pobudki 4,30 rano na spacer tez przerabialismy :lol: masakra. Nie wiem jak ten potworek to robił, ale punktualnie o 4,30 zaczynała pobudkę liżąc mnie po piętach. Przy braku reakcji następne było podgryzanie w stopy, a jak udało mi się schować pod kołdrą to niunia robiła strategiczny odwrót, siadała koło Grześka i zaczynała rozpaczliwie drzeć mordkę. Wtedy żarty się kończyły - gdyż obudzić mojego chłopa przed czasem to zbrodnia nieporównywalna absolutnie do żadnej innej. W tempie olimpijskim wyskakiwałam z łóżka, w locie łapałam potwora za pysk i biegiem do kuchni uspokajać małą histeryczkę obietnicą natychmiastowego spaceru. Po dwóch miesiącach chodziłam jak zombie i wpadłam na pomysł, żeby brać maludę do łóżka, przez sen pomiziać, dospać jak człowiek... no to pierdoła jedna zaczęła Grześkowi po plecach łazić - i zaś wylatywałyśmy z łóżka :evil:
Na szczęście po tegorocznej zimie mamy spokój. Esia wstaje razem ze mną, zanim się ubiorę itd... to jeszcze sobie dośpi na korytarzu, czasem poczeka zanim pani dobudzi się kawą w ogrodzie o rześkim poranku :lol: , a potem grzecznie idzie i już nie ciągnie nawet na smyczy :lol: (za wyjątkiem pogoni za kotem :evil: :mrgreen: )
kerovynn

Ostrzeżeń: 0
psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez vkarel » 2010-06-14, 17:35

świetna i jak szybko rośnie :-D
vkarel

psy: Pegi, Ginger, Ellen, Gracja, Lucy, Nela, Niro
Hodowla: van St-Niklas

Postprzez Majszczur » 2010-06-14, 18:08

Roma napisał(a):jako jednej z nielicznych ;-) :-D było mi dane poznać Grandzię i muszę powiedzieć, że jest to dziewczynka z charakterkiem :mrgreen: wcale nie zachowuje się jak rozkapryszone niemowlę.Jest bardzo samodzielna i lubi nawet samotne wycieczki.Ilość psów nie robi na niej żadnego wrażenia.Jednym słowem,sunia na medal. :-D
:-D Roma ten komentarz to miód na moje serce :-D ... bo skoro piszesz, że "sunia na medal" to może ta jej dla mnie niepokojąca "niezależność", pięknie nazwana przez Ciebie "samodzielnością" jeszcze zmieni się w "głębokie porozumienie" z przewodnikiem czyli mną ;-) Bo jak na razie to mała zainteresowana jest całym światem tylko nie swoją pancią :roll: ;-)

za chwilkę załadują mi się foty z Jaśkowej Polany to wstawię cosik.
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Majszczur » 2010-06-14, 18:28

W sobotę skoro świat wyruszyliśmy w gościnne progi Jaśkowej Polany u Romy.
Poza podróżą z hodowli Granda dotychczas nie jeździła w długą trasę. Czekało nas około 5 godzin w jedną stronę.
Mała protestowała werbalnie pierwsze pół godziny i próbowała przedostać się na fotele. Musieliśmy założyć siatkę odgradzającą, ale i tą sforsowała boczkiem i w końcu przy akompaniamencie dzikich jęków i przeciągłych szczekoskomleń malowniczo przewiesiła się przez zagłówek fotelika Kacperka i tak zastygła czego na fotce nie widać z nogami rozczapierzonymi na szybie (z zewnątrz musiała wyglądać jak kultowy kot Garfield na przyssawkach).
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Musieliśmy przymocować smycz do podłogi żeby ją jakoś unieruchomić. Od tego momentu zaskuczała tylko raz (na siku) a resztę drogi przespała. Uffff

Postój wykorzystałysmy na socjalizację z kozą
Obrazek
Obrazek

Zarówno okolica jak i samo siedlisko Jaśkowej Polany jest niezwykle urokliwe.
nie mam niestety zbyt wiele fotek, bo albo szkoda mi było przerywać rozmowę żeby biegać z aparatem, albo nie odchodziłam od talerza z pysznościami (grochóweczka mniam :-P , karkóweczka mniam :-D )

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chwilka odpoczynku i od nowa
Obrazek
Obrazek

O rany... ale ślimaki :roll: ... hej! ja przecież czekam :!:
Obrazek
Ostatnio edytowano 2010-06-14, 19:06 przez Majszczur, łącznie edytowano 2 razy
Majszczur

Postprzez Majszczur » 2010-06-14, 18:30

Grandzie aż oczy rozbłysły z podniecenia na widok obiecywanego towarzystwa :mrgreen:
Obrazek
Majszczur

Postprzez Majszczur » 2010-06-14, 18:33

Prawie wszystkie fotki nieostre, bo pierwszy raz widziałam moje psie biegające jek oszalałe :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
To usmiechnięte pysio mówi samo za siebie :-D
Obrazek

Niestety ominął nas wspólny z innymi biesiadnikami spacerek po lesie bo szalenstwa w obejściu wyeksploatowały co poniektórych i musieliśmy naładować baterie na wieczór ;-)
Na miejscu psie towarzystwo zafundowało małej takie atrakcje że szybko opadła z sił
Obrazek
Ostatnio edytowano 2010-06-14, 19:09 przez Majszczur, łącznie edytowano 1 raz
Majszczur

Postprzez Majszczur » 2010-06-14, 18:42

A w samej Jaśkowej Polanie Granda miała obiecane szkolenie ze stróżowania, ale ani Dino, ani Bianka nie zamierzali dać jej obiecanych lekcji, więc zrezygnowała na rzecz kopania dziur w podjeździe i taplania się w błocie ;-)
Obrazek
Obrazek

Dzieciom i psom do pełni szcześcia wystarczyło trochę piachu, wody i ogrodnicze narzędzia... przeryli dokładnie pół posesji... szczerze mówiąc wolęnie wiedzieć co pomyślał sobie o nas Jasiu od Romy, który zjawił się na koniec tego dzieła destrukcji :roll: ;-) :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Coraz trudniej mi podnosić to ponad 15kilogramowe dziecię ;-) fotka autorstwa Marszal
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
Ostatnio edytowano 2010-06-15, 06:27 przez Majszczur, łącznie edytowano 2 razy
Majszczur

Postprzez Majszczur » 2010-06-14, 18:49

W ostatniej chwili załapaliśmy się na powrót Pana Domu z rajdu konnego. Dla dzieciaków była to kropka nad "i" :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Majszczur

Postprzez Majszczur » 2010-06-14, 18:57

Specjalnie dla Ani kerovynn... dziękujemy... :-D
Obrazek
Majszczur

Postprzez kabi » 2010-06-14, 19:07

oooo tez mam czapke wlasnej roboty,ale ta jest genialna :mrgreen:
A Granda jest przesliczna,warto bylo tyle na nią czekać. Piekna
kabi

psy: Amor(landseer)

Postprzez Kasia » 2010-06-14, 20:03

Granda cudna, nie dziwię się jej,że nie chciała jechać za siatką bo pieski najchętniej jeżdżą na tylnym siedzeniu i najchętniej na kolankach pańci przygniatając ją całym sobą ;-) Znam to z autopsji :-)
Kasia

psy: Oliver i Rita [*]

Postprzez Madzia » 2010-06-15, 07:49

Majszczur napisał(a):
Niestety ominął nas wspólny z innymi biesiadnikami spacerek po lesie bo szalenstwa w obejściu wyeksploatowały co poniektórych i musieliśmy naładować baterie na wieczór ;-)
Na miejscu psie towarzystwo zafundowało małej takie atrakcje że szybko opadła z sił
Obrazek

:lol: Świetne
Madzia

psy: Duży Pies Szwajcarski - Nero ; Ciapek (*)

Postprzez kerovynn » 2010-06-15, 08:22

Och, dziekuję za fotkę :-D tak sobie właśnie Maję w tej czapysi wyobrażałam :-D , z fotek widać, że pobyt Wam się udał fantastycznie :-D :-D
kerovynn

Postprzez Majszczur » 2010-06-15, 08:47

Pobyt udał się doskonale... polecam każdemu mieszczuchowi w celu naładowania akumulatorów... pomijając urokliwe obejście i cudną okolicę, Roma jest ciepłą wspaniałą osobą, w której towarzystwie człowiek czuje się swobodnie i jak w rodzinnym domu :-)

No ale niestety trzeba było wracać do dusznej warszawki.

Na szczęście hotspot poszedł w siną dal. Dupina się zagoiła i powoli zarasta.
Grandzior został wreszcie doszczepiony i... zaczipowany :-D miała kompletnie niewidoczny tatuaż.
Po tej wizycie u weta dostała wilczego apetytu i zjadła pierwszy raz pełną michę chrupek bez dosmaczania :shock: Poza tym wreszcie spacer wyglądał jak spacer, a nie jak testowanie miękkości trawy pod każdym świerczkiem - dotychczas Granda zaraz po wyjściu z domu zalegała pod choinką i jedynie towarzystwo jakiegoś energicznego psiaka było w stanie ją ruszyć z miejsca :roll: ;-)
To nie koniec zaskoczeń na dzień dzisiejszy.
Zwinęła mi z blatu kuchennego kostkę masła i próbując skonsumować bez papierka wsmarowała większość w dywan. Nic to! Ale jakim cudem sięgnęła na blat o wysokości 85cm :?: Podejrzewam tu koalicję z kotami ;-) Przynajmniej z Bertą taka współpraca wyglądała tak, że koty zrzucały z blatu, a Berta zjadała i dopóki nie odkryłam prawdy bogu ducha winna Bertucha dostawała reprymendę, a koty zacierały łapy obserwując zdarzenie z wysokości szafek. Tak a'propo Berta sama nigdy nic nie ukradła, no może poza trzyipółkilowym świątecznym schabem ze śliwką, który zresztą potem zwróciła w stanie niemal nienaruszonym ;-)

W sobotę skończony 13 tydzień.
waga ... 15,560 :shock:
trochę się boję, że nieco za dużo jak na jej wiek, ale wet mówi, że wygląda w sam raz, a mnie to się nawet wydaje, że troszkę chudo i szczurowato ;-) :-> :lol:
Majszczur

Postprzez Guard » 2010-06-15, 10:21

Grandzia wspaniała!
Kapelusik śliczny!
Guard

psy: Parwuś, Rota, Scarlett, Winter(*), Moris(*)

Postprzez Wydra » 2010-06-15, 10:42

Magda!dziękuję,lejesz miód na moją duszę :-D Zawsze kiedy poczujesz potrzebę i będą możliwości ,szum drzew ukoi Twoje skołatane serce i utuli Cię do snu :-D
Jak dla mnie to Grandula jest i zachowuje się tak jak psina w jej wieku powinna :-)
Wydra

Postprzez asienka » 2010-06-15, 11:56

MAdziu Granda jest cudowna a Twoje opowiadania o Niej chyba jeszcze lepsze!!!ale tak czytam i dochodze do wniosku ze wszystkie szczonki maja w pewnych etapach zycia te same zachowania bo jak czytam o Grandzi to jak bym Czeslawe widziala ;-) a pobytu u Romy zazdroszcze i Tobie i Romie-Tobie ze naladowalas akumulatorki,bo moje juz leca na poziomie mniejszym od zera a Romie tego ze poznala Grandziolka :-) ps.dzieciaki urocze,a jakie wpatrzone w Mala :-D
asienka

psy: Chelsea

Postprzez kerovynn » 2010-06-15, 19:36

A ja z zaciekawieniem wychwytuję wszelkie wspomnienia o Bercie - to dopiero agentka była :-D :-D . Z calego serca Wam życzę by Grandzia poszła w jej ślady - poza tym jednym, niespodziewanym, przez nikogo nie chcianym :-(
I ciesze się, że hotspoty poszły precz - bo tam ich miejsce :-D
kerovynn

Postprzez daria » 2010-06-15, 20:13

Grandziula to bardzo niezależna i sprytna dziewczynka,zresztą jaka pani taki pies :mrgreen:
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Anna Rozalska » 2010-06-15, 20:24

Super fotki ale wam zazdrościmy.
Anna Rozalska

psy: Lamia Aninbernus TM Inzaghi
Hodowla: Kamień Milowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków