Appenzeller
AL. CAPONE Queen Elsa - Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Junior w Rasie, BOB
Wyniki Dużych
Klasa Szczeniąt
BORYS Czandoria
Klasa Młodzieży
LEONIDAS Czandoria – Zwycięzca Młodzieży, Najlepszy Junior w Rasie
Klasa Otwarta
ENRICO Mumuru – lokata I, CWC
RODAN- lokata II
Klasa Championów
DEACON Mumuru – NDPwR, BOB, BOG (Zwycięzca II grupy)
Jesteśmy baaardzo szczęśliwi

, pierwszy raz udało nam się zdobyć BOG

. Najpierw weszliśmy do finałowej 6-8. Następnie z nich sędzia wybrał najpierw 3 psiaki i miałam wrażenie że nas dorzucił na koniec jako czwartego. Na czwartej pozycji zlądował czernysz, trzeciej nawet nie pamiętam bo już byłam w szoku. Zostałam tylko ja i rottweilerka. Sędzia myślał, myślał, myślał... Wydawało mi się że bardziej przychyla się do rottweilerki, może gdyby to był pies a nie suka... Ale nasze maleństwo pięknie wypięło klate, pomachało ogonem i chyba dzięki temu stanęliśmy na samym szczycie podium
Pogoda faktycznie nie oszczędzała nas, słońce prażyło non stop. Na szczęście było mnóstwo znajomych, więc czas szybciutko nam zleciał w znikającym cieniu drzew.
Pokaz agility widziałam – psy świetnie się bawiły, dziewczyny troszkę zestresowane. Ale nie dziwię się, chciały wypaść jak najlepiej. Chociaż tłum nie orientował się którą przeszkodę pies musi pokonać w jakiej kolejności, więc nawet błędów nie wychwycił. Magda z Szilą wypadły świetnie ale największą furorę wśród publiczności zrobił przebieg przez tor jamników. Świetne stworzonka i było widać chęć pracy i wspaniały kontakt z właścicielką (tą starszą

).
Psiego tańca nie widziałam bo w tym czasie wystawiały się azjaty.
Zdjęć nie mamy, bo aparat został w domu. Ale myślę że niedługo na stronie gorzowskiego związku powinna być jak co roku stworzona galeria.