Esia Czandoria i reszta ekipy ;-)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Esia Czandoria i reszta ekipy ;-)

Postprzez kerovynn » 2010-07-19, 12:48

Majszczur napisał(a): te kaloszki lewy na prawą... :-> :lol: :mrgreen:

Nie wiem co jest grane ale u niej to standard :roll: .I nie tylko kaloszki. Jak sama zakłada buty to na bank odwrotnie :-D :-D :-D
kerovynn

Ostrzeżeń: 0
psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Kinga & Panda » 2010-07-19, 14:12

Rewelacja :mrgreen: Ciekawe jakby było Esi w takim make upie :lol: Wesoło tu :-D
Kinga & Panda

psy: Panda, Dżeki

Postprzez PaniBisiowa » 2010-07-19, 20:24

kerovynn napisał(a):
Majszczur napisał(a): te kaloszki lewy na prawą... :-> :lol: :mrgreen:

Nie wiem co jest grane ale u niej to standard :roll: .I nie tylko kaloszki. Jak sama zakłada buty to na bank odwrotnie :-D :-D :-D

To jest abstrakcyjne postrzeganie świata ;-) czyli że właściwe :mrgreen: czyli że wesoło ;-)
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Wydra » 2010-07-19, 21:41

Patrzę i podziwiam :shock: Kiedy Ty kobieto masz na to wszystko czas :?: Ja ciągle gonię za czasem i zawsze jest niedościgniony :-( a te kwiatyyyyy!
Wydra

Postprzez kerovynn » 2010-07-20, 09:49

Roma te kwiatyyyyy to tylko kilka korytek i doniczek z wsadzonymi "gotowcami" z giełdy. Cała moja robota to co wieczór wlać w to dwie konewki wody - a pamiętam o tym, bo mi parę razy Grześ powiedział do słuchu to i owo i zagroził, ze jak zwiędną to za rok mogę tam sobie kapcie posadzić. Są ładne bo to wschodnia część ogrodu - od zachodniej ostre słońce dało się we znaki. A żeby mieć czas na wszystko to wstaję 5,15...zabójstwo i masakra, nikomu nie polecam ;-) :lol: :lol: . I po dwuletnim doświadczeniu dodam: nie bez znaczenia jest fakt, ze nie mamy już telewizji :-D
Ostatnio edytowano 2010-07-20, 09:52 przez kerovynn, łącznie edytowano 1 raz
kerovynn

Postprzez dorciaj » 2010-07-20, 09:51

Co do kaloszków, a raczej sposobu zakładania, to na bank to wada genetyczna rocznika 2007 :roll: :mrgreen: bo u mnie Szymonek też wszelakie obuwie - nawet moje japonki - tak właśnie zakłada :lol: :lol:

Ja jak oglądam Wasze fotki to wyjść z podziwu nie mogę jakie Grześ piękne te skrzyneczki Ci powyplatał :shock: - oj "pleść" to On potrafi ... fiu fiu :-D
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez kerovynn » 2010-07-20, 09:54

Fakt - ładne, tanie i proste. Trochę pracy - ale on lubi takie "rozrywki" :-D :-D. A co najważniejsze w tych skrzynkach wyścielonych folia kwiaty lepiej rosną niż w plastikowych korytkach :-D . Sprawdzone :-D
kerovynn

Postprzez kerovynn » 2010-07-20, 10:39

W sobotę, po upałach nareszcie deszcz i nawet burza. Było fajnie - państwo uczyli Małą, ze burza to nic strasznego a nawet fajna rozrywka. i tak oto o godz 22,00 taplaliśmy się w kałużach :-D
obrazek
Obrazek został zmniejszony.

A nastepnego dnia pojechaliśmy na wieś " w gości" :-D
obrazek

jestem gościem honorowym i zawsze mam najwygodniejsze miejsce :-D
obrazek

Bo w domu to jak Tołdi - dorabiam za podnóżek mojej pani
obrazek

Ale za to pani potrafi zrobić z siebie niezłego wariata byle tylko sprawić mi przyjemność zabawą
obrazek

łazi na czworaka i udaje ps
obrazek

robi głupie miny
obrazek

Rzuca się na zabawkę jak dziki zwierz
obrazek

I broni jej rękami i zębami
obrazek

Czasem zostawiam ja na chwilę, niech się pobawi. W końcu nie ma takich fajnych zabawek jak ja :-D
obrazek

Ale to nie jest dobry pomysł bo ona mi potem zabawki oddać nie chce
obrazek

Muszę wtedy być twarda, stanowcza i konsekwentna
obrazek

Czasem zastanawiam się czy ona, moja Pani, aby na pewno ma równo pod sufitem :lol: :lol:
Ostatnio edytowano 2010-07-20, 10:48 przez kerovynn, łącznie edytowano 2 razy
kerovynn

Postprzez Majszczur » 2010-07-20, 10:42

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Esiu kochana, Twoja Pańcia w ogólnym pojęciu jest zdrowo szajbnięta, ale wśród psiarzy uchodzi za całkiem zdrową, stabilną i dobrze zsocjalizowaną... chociaż z drugiej strony... skoro tak zaciekle broni 'zasobów' może przydałby się jej trening z behawiorystą... :-> Pomyśl o tym Eśka ;-) :-P
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Bunia » 2010-07-20, 12:02

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Bunia

psy: Wiki , Benuś(*) , Megi(*) , Bunia(*)

Postprzez Agnieszka » 2010-07-20, 12:45

:lol: :lol: :lol:
Agnieszka

psy: www.czandoria.pl

Postprzez daria » 2010-07-20, 13:05

:lol: :lol: :lol:
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez zadra » 2010-07-20, 15:03

Ło rany - ciekawe kiedy moja Olka tak się mocno z Dexem zsocjalizuje. Ale obejrzałam cały Twój wątek i jestem pewna, że to wkrotce nastąpi - przynajmniej dwa argumenty za tym przemawiają:
1. wspaniały rocznik 2007 (dziecka nie psiury)
2. na fotkach Ada ma sukienkę identyczną jak Ola - właśnie dziś w niej biegała z Dexem :mrgreen: Może go zaczaruje, jak Ada zaczarowała Eśkę (a może było na odwrót).

Pozdrawiamy
Ewa
zadra

psy: Dexter Czandoria 21.05.2010

Postprzez kerovynn » 2010-07-21, 07:10

zadra napisał(a):. wspaniały rocznik 2007 (dziecka nie psiury)

Nie wiem jak u Was ale u nas ten wspaniały rocznik wymagał gruntownej obróbki. Na 100% szkolenia, które przeszły obie 85% przypadło na Adunię (ma ADHD do sześcianu). Musieliśmy ją uczyć, żeby nie męczyła psicy, nie dokuczała i nie robiła rzeczy, które zniechęcą psa do bliższych kontaktów. A oczarowanie polegało na to, że Ada w pewnym momencie zaczęła nas ślepo naśladować i okazywać Esi dużo czułości. I tak się zaprzyjaźniły :-D .
kerovynn

Postprzez zadra » 2010-07-21, 09:02

Mam nadzieję, że u nas też to zadziała. Na razie musimy zrezygnować z noszenia spódniczek i sukienek, bo Dexter z uporem maniaka biega za Olą, łapie ją za kiecki i ciąga na wszystkie strony. Ząbki jak igiełki, więc mamy już piękne dziurkowane wzorki na ubrankach :mrgreen: Chłopak się chyba już u nas zadomowił, bo dokazuje niesamowicie i nawet obszczekuje nas czasami. Z socjalizacją nie mamy problemu, bo u nas w domu wiecznie tłumy ludzi (szczególnie dzieci). NAwet się zastanawiam, czy to nie za dużo bodźców dla niego :-)
zadra

Postprzez dorciaj » 2010-07-21, 09:38

kerovynn napisał(a):
zadra napisał(a):. wspaniały rocznik 2007 (dziecka nie psiury)

Nie wiem jak u Was ale u nas ten wspaniały rocznik wymagał gruntownej obróbki. Na 100% szkolenia, które przeszły obie 85% przypadło na Adunię (ma ADHD do sześcianu). Musieliśmy ją uczyć, żeby nie męczyła psicy, nie dokuczała i nie robiła rzeczy, które zniechęcą psa do bliższych kontaktów. A oczarowanie polegało na to, że Ada w pewnym momencie zaczęła nas ślepo naśladować i okazywać Esi dużo czułości. I tak się zaprzyjaźniły :-D .

Aniu u nas z Szymonkiem było dokładnie tak samo :roll: - ten to się psiakom nadokuczał. :roll:
Nawet biednego Piorunka za ogonek próbował ciągnąć :lol: - ale po miesiącach tłumaczeń - gróźb i próśb - udało się go naprostować :lol:
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez kerovynn » 2010-07-21, 10:55

Eska miala 3,5 mies jak ja przywieźliśmy a Ada 16 mies. Esia była dość ruchliwa i zaczepna (szczypanie ząbkami) i Mała początkowo ją unikała ze strachu :-D . Potem się ośmieliła no i trzeba było rozpocząć edukację, tym bardziej, ze Ada to jedynaczka, córka jedynaka, wnuczka jedynaka i prawnuczka jedynaczki kumulacja genów ;-) :-D , a Eśka jakby nie było jest członkiem rodziny i ma swoje prawa :-D .
Zyskałam co prawda ksywkę babcia gestapo ;-) :lol: :lol: :lol: ale za to obie panny dogadują sie doskonale a Ada jak jest na dworze z psicą to zawsze alarmuje przyjeżdżających autami domowników, ze Esia jest na ogrodzie i trzeba uważać przy wjeżdżaniu :-D. Rodzice Ady psiarzami nie są, mająmnóstwo swoich ważnych spraw więc psiocjalizacja to nasza broszka :-D
kerovynn

Postprzez zadra » 2010-07-21, 14:11

No właśnie to podszczypywanie - Ola początkowo zauroczona psiakiem, teraz na jego widok ucieka :lol: Reakcja Dexa - uciekają, trzeba gonić:-) I gania za nią po ogrodzie. I szczypie, i wiesza się na kieckach. Myślę sobie jednak, że nasz Fidelek też miał podobny etap - ząbki swędzą i gdzieś trzeba znaleźć ulgę. Kiedyś minie ten szał ciał :-D
zadra

Postprzez kerovynn » 2010-07-21, 18:29

minie :-D . My jakieś 2-3 tygodnie chodziliśmy z rekami na "czterech literach" ignorując Esiaczka jak sie dało, a potem sie skończyło :-D :-D :-D
kerovynn

Postprzez zadra » 2010-07-22, 07:54

Ano właśnie te "cztery litery" - u Olci najłatwiejszy cel, bo w końcu najmniejsza i ją sobie szczególnie upodobał. Muszę go jakoś namówić, żeby trochę za mężem poganiał ;-) Ale w sumie męża męczy w nocy - wtedy chłodniej i tak codziennie kole 4 rano włącza mu się głupawka i wtedy jakieś dwie godziny na ogrodzie wariuje. Każda próba powrotu do domu kończy się wielkim piskiem i szczekaniem - gówniarz szybko się nauczył, że w nocy dzieci śpią, więc Pan zrobi wszystko, żeby ich nie obudzić i leży razem z psem na trawie :mrgreen: Mądra bestyjka
zadra

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków