Obrazek został zmniejszony.
Dejzi ma 1,5 roku i jest prawdziwym psim aniołem. Wszystko co można o niej powiedzieć zawiera się w słowach: delikatność, subtelność i łagodność.
Nigdy wcześniej nie była trzymana w domu - ale okazuje się, że jest idealnym domownikiem:
- nie załatwia się, wystarczą jej 3-4 spacery dziennie;
- nie podgryza kwiatów, nie rusza zabawek, nie wchodzi na sofę;
- grzecznie przesypia całe noce na dole;
- nie ma problemu z pozostawieniem jej samej w domu;
- nie ma również problemu z karmieniem - je ładnie i bez wybrzydzania zarówno suchą karmę, jak i gotowane.
Nie jest nadpobudliwa, nie ma nieokiełznanego temperamentu. Jest wesoła, radosna, bardzo szuka kontaktu z człowiekiem - nic więcej jej nie potrzeba. Owszem, lubi zabawę, ale bez zabawy może się obejść, natomiast bez możliwości przytulenia się do człowieka - jest po prostu nieszczęśliwa.
Fantastycznie zachowuje się w relacjach z drugim psem, czasem prowokuje do zabawy, ale nie jest przy tym namolna - widząc brak zainteresowania rezygnuje. Bardzo mi się podoba, jak podpatruje Rediego i jego zachowanie w różnych sytuacjach - i oczywiście naśladuje go we wszystkim

Rewelacyjnie zachowuje się też w stosunku do dzieci - uwielbia moją Hankę (2 lata) i zabawy z nią. Uwielbia to dobre określenie - bo ta sunia promienieje w towarzystwie dzieci. Jest przy tym naprawdę bardzo, bardzo delikatna - nie ma opcji, żeby bodaj niechcący złapała zębami, albo skoczyła na małą.
Bardzo szybko się uczy i przyswaja komendy. Widać przy tym autentyczną chęć nauki. To mądra sunia. Jeśli ktoś nad nią popracuje - myślę, że jest w stanie nauczyć się wszystkiego.
W przyszłym tygodniu Dejzi będzie wysterylizowana.
KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: ElzaMilicz tel.692-438-657