Moderator: Halina
bernenska2010 napisał(a):uważam ,że każdy posiadacz i członek ZKWP powinien mieć możliwość zdecydowtznania o badaniu na ED tzn. podpisać wyrażam zgodę lub nie wyrażam zgody i dopiero później ZKWP powininien policzyc ile osob chce tego badania a ile nie :)
bernenska2010 napisał(a):i uważam ,że skoro takiego obowiązku dotąd nie było co do badań na ED to teraz też nie musi być ,przecież nieobowiązkowo może zrobić to każdy hodowca berneńskich psów ,a więc jesli nie jest to obowiązkowe to taka hodowla ,która wykonuje dodatkowe badania jest z całą pewnością bardziej prestiżowa od pozostałych hodowli. Jestem za nie obowiązkowym badaniem na ED bo to dodatkowe badanie ,które zdecydowanie nie powinno być obowiązkowe takie jest moje zdanie .
bernenska2010 napisał(a):oczywiście takie badanie może mieć sens ,ale jeśli ZKWP będzie miał swoich weterynarzy na danym terenie ,którzy dojadą na miejsce do berneńskiego i tam wykonają badania , to wówczas mogę podpisać .
bernenska2010 napisał(a):oczywiście takie badanie może mieć sens ,ale jeśli ZKWP będzie miał swoich weterynarzy na danym terenie ,którzy dojadą na miejsce do berneńskiego i tam wykonają badania , to wówczas mogę podpisać .
bernenska2010 napisał(a):co innego jest wystawa psów i wiadomo,że sędzia nie przyjedzie bo jest to oczywiste. Uważam ,że w Warszawie takie prześwietlenie nie jest problemem ale kiedy mieszka się w Nowym Brusnie to jest to duży problem :(
Powrót do Berneński Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości