Moderator: Aga-2
anula napisał(a):I wszystko jasne
Klasa Pośrednia:
......
- BRAVO Bersett - I zgarnęła wszystko (chyba)
Cefreud napisał(a):Ten Pan jest hodowcą berneńczyków i z tego co wiem wraz z innymi hodowcami ukończył kurs sędziowski.Teraz jest asystentem sędziego a po iluś tam wystawach może zostać sędziom kynologicznym.Był też swego czasu użytkownikiem forum, z dość "ostrymi a czasem kontrowersyjnymi" wypowiedziami.
REGULAMIN SĘDZIÓW I ASYSTENTÓW KYNOLOGICZNYCH
§ 40
Sędzia nie może:
1. krytykować innego sędziego,
2. zabiegać o zaproszenie do sędziowania,
3. korzystać z katalogu przed zakończeniem pracy w ringu,
4. palić w czasie oceny w ringu,
5. pić napojów alkoholowych w czasie oceny w ringu,
6. używać telefonu w czasie sędziowania,
7. zgłosić na wystawę, podczas której sam sędziuje, psów będących jego własnością,
8. na wystawie, na której sam sędziuje, prezentować żadnego psa. Partnerzy, bezpośredni członkowie jego rodziny oraz osoby żyjące z nim we wspólnym gospodarstwie domowym mogą wystawiać i prezentować psy tych ras, których sędzia w tym dniu nie ocenia.
9. na wystawach, na których nie wykonuje funkcji sędziego, prezentować psów innych jak tylko takie, które zostały wyhodowane przez niego, jego partnera, bezpośredniego członka rodziny lub osobę żyjącą z nim we wspólnym gospodarstwie domowym lub takie, których on lub jedna z w/w osób jest mwłaścicielem lub współwłaścicielem,
10. oceniać psa, którego był właścicielem lub współwłaścicielem w ciągu ostatnich sześciu miesięcy poprzedzających daną wystawę, którego utrzymywał, szkolił, sprzedał lub pośredniczył w sprzedaży.
To samo dotyczy jego partnera, bezpośredniego członka rodziny lub osoby żyjącej z nim we wspólnym gospodarstwie domowym,
11. przyjeżdżać na wystawę w towarzystwie wystawcy, którego psy ma oceniać,
12. mieszkać ani spotykać się na gruncie towarzyskim z wystawcą, którego psy ma oceniać.
Pobyt u wystawcy, którego psy oceniał dany sędzia, dozwolony jest tylko po zakończeniu wystawy.
To samo dotyczy prywatnych spotkań z wystawcami.
Busola napisał(a):![]()
![]()
![]()
gdy w stawce jest pies wyhodowany przez sędziego nie może go oceniać - regulamin
widać asystentów to nie dotyczy![]()
![]()
czy w takim razie wynik nie był z góry przesądzony?
Żenada![]()
gratulacje dla lokatowych forumków uczciwie zdobywających tytuły![]()
Cefreud napisał(a):Busola napisał(a):![]()
![]()
![]()
gdy w stawce jest pies wyhodowany przez sędziego nie może go oceniać - regulamin
widać asystentów to nie dotyczy![]()
![]()
czy w takim razie wynik nie był z góry przesądzony?
Żenada![]()
gratulacje dla lokatowych forumków uczciwie zdobywających tytuły![]()
Ala, ja nie byłam więc nie wiem.Patrząc jednak po wynikach z dnia następnego psy z tej hodowli radzą sobie i bez kumoterstwa o które pada tu podejrzenie.
Patrząc po stawce trudno powiedziec,że wygrywała własne sympatia asystenta.![]()
Z tego co widze oceny pani Kochan czy jak się tu podejrzewa Bobera są porównywalne do tych które dawała Margo w Białymstoku...
Czasem mam wrażenie,ze jak sędzia korzysta z pełnej skali ocen to jest zaraz afera.
Niby wszyscy się śmieją że w Polsce same doskonałe psy, ale jak oceny są bdb to jest źle...
Cefreud napisał(a):Ala, ja nie byłam więc nie wiem.Patrząc jednak po wynikach z dnia następnego psy z tej hodowli radzą sobie i bez kumoterstwa o które pada tu podejrzenie.
Patrząc po stawce trudno powiedziec,że wygrywała własne sympatia asystenta.![]()
Z tego co widze oceny pani Kochan czy jak się tu podejrzewa Bobera są porównywalne do tych które dawała Margo w Białymstoku...
Czasem mam wrażenie,ze jak sędzia korzysta z pełnej skali ocen to jest zaraz afera.
Niby wszyscy się śmieją że w Polsce same doskonałe psy, ale jak oceny są bdb to jest źle...
Cefreud napisał(a):
Ala, ja nie byłam więc nie wiem.Patrząc jednak po wynikach z dnia następnego psy z tej hodowli radzą sobie i bez kumoterstwa o które pada tu podejrzenie.
mkczar napisał(a):Suczki
Klasa Baby:
- DELIGHT Majowy Skarbiec - 1 lokata
- PRINCESS LOVELY LADY Stoplandia
- SAMIRA Dom nad Stawem - 2 lokata
- POLLY van St-Niklas - 3 lokata
- FLAIR Pogońska Perła - 4 lokata
Klasa Młodzieży:
- HOCUS-POCUS FROM ORSINA`S LAND
- BRILLANTE TEQUILA Pragnienie Miłości - 4 lokata
- BOMBON CHILI Pragnienie Miłości
- IMPRESSION van't Pachthof - 2 lokata
- JEEPPE JUMPING z Krainy Zeusa - 1 lokata
- FIBILLE od Zlateho Roxe
- AMBIWELLA ANIOŁ W SKARPETKACH
- HALLO DOLLY Duch Wrzosowisk - 3 lokata
- DORADO Astrum Felikx
- DUBHE Astrum Felix
- Conte Veneto HALLIE GRACE
Busola napisał(a):
nie pamiętam na jakiej to było wystawie...
Kiedyś berny miała oceniać p.Hałas, w stawce znalazł się Czak - obsada została zmieniona
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości