o 18:15 urodzila się druga sunia... martwa ;( ;( ;( była bardzo duza i zanim zjawil sie lekarz (ok. 5 minut po zakleszczeniu) psinka sie udusila... Lodzia nie miala sily przec.... nie pomogla reanimacja ;(
[*] [*] [*]
taka mala bezbronna Kruszynka... znowu placze
......
o. 19:35 urodzila się kolejna dziewucha tricolor, waga 332 g. dziękuję za wsparcie.
Dzien dobry, bardzo, ale to bardzo dziekujemy wszystkim za wsparcie -zwlaszcza za cieple slowa tu na forum. dziekuje! Dzis wiem, co znaczy byc bezilnym i widziec jak zycie i smierc są ze sobą powiązane.
U nas noc spokojna, dziewczyny ciche, chlepcza mleczko, ktorego mają duuuuuużo i mam nadzieje, ze beda pieknie rosly :)
Mam pytanie: mozna tu pisac o miotach i dawac fotki, czy to zakazane? Jesli zakazane, to usune :) A tymczasem: .... No to pierwsza z naszych bliźniaczek :)
Bardzo dziekuję za odwiedziny :) Przedstawiam druga dziewczynke - najwieksza niespodzianko jest to, ze maluska jest w kolorze blue... :) Nuce Maryle 'wszystko w kolorze blue' :)
Dzieki dziewczyny :) Nie planujemy zostawienia sobie zadnej dziewczynki, bo poki co nasza 8 nam wystarczy :) tym bardziej, ze planuje jeszcze jednego domownika ze Szwajcarii ale z innych terenow :)
Beagle Blue - błękitne - posiadają gen rozjaśniający, który powoduje, że włosy czarne są szare (u blue tricolour) a brązowe jasnopłowe (u blue bicolour). Oczy sa często zielonobrązowe co niestety jest wadą i te psy nie moga być używane do hodowli w krajach FCI. W USA tak umaszczone psy mogą zostać nawet championami i być używane w hodowli. Natomiast jeżeli oczy są brązowe/szaro-brązowe, beagle o umaszczeniu blue mogą także u nas być używane do hodowli i brać udział w wystawach.
Tak wiec trzymam kciuki za dobra teczówkę, a jak bedzie i nieprawidlowa, to malenstwo i tak ma juz domek :)