Swiat Spartków

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Swiat Spartków

Postprzez Cefreud » 2010-09-24, 22:21

znaczy ten pluszowy?
Cefreud

Ostrzeżeń: 0
psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez kerovynn » 2010-09-25, 09:20

alicja napisał(a):Bardzo dziekuje za informacje, już mam dzisiaj przyjechał do spartkowa kolejny bernuś.Nazywa sie Mysiek :-D :-D .Jutro prezentacja.Oczywiscie jeżeli do jutra dozyję bo imię ukradłam co niektórym,ale nie mogłam sie oprzeć. :-D :-D taki cudny ten mój Mysiek

To mój Grześ będzie miał imiennika hi, hi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , tez na niego wołam Mysiek bo na Misia to za duży :-D :-D :-D :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2010-09-25, 22:09

Rzadko piszę po galeriach, ale tu musze interweniowac :-P

Pani Alinko - ta kradzież nie ujdzie płazem; już Pola mówiła: "Mysiek [ ' ] vel Panna Myśka vel Pan Rekin był tylko jeden"... A moje dziecko mimo niewielu lat wie, co mówi.

Potrafi jeszcze powiedzieć: "Bezczelna rzeka, zabrała nam Myśka".

Udzielam pozwolenia na używanie imienia do czasu wymyślenia właściwego :-P
Vel_Pan_Rekin

Postprzez Barb » 2010-10-07, 18:52

Aleńko kochana, bardzo dziękujemy za piękny, wspaniały prezent jaki nam zrobiłaś!!!!! Wózek jest śliczny!
Jak tylko kupimy szelki, zaraz odeślemy Wasze.
Hector w szelkach chodzi bez problemu, największy problem to wózek :lol: Wzięłam klikera i na razie próbujemy podchodzić blisko i wąchać wózek :lol: Jak tylko podniose dyszelki to mój kawaler bierze nogi za pas :roll:
Raz mi się udało przypiąć go na chwilkę i stał ładnie ale mój pan mąż właśnie wrócił do domu i dzwonek do drzwi wywołał taką euforię, że o mały włos nie tylko dyszle ale i moje nogi byłyby połamane :oops: :-/
Wiem, że muszę być cierpliwa, ale czasami brakuje mi pomysłów :?: Głowa jak ka-pusta :lol:

Aluś, jak minął lot? Czy widziałaś już wnusia? Jak czuje się synowa? Pochwal się nam... czekamy na wieści kochana kobieto!!!!!!!!!!!
Buziaczki ogromniaste <cmok>
Barb

psy: Hector (Żarty Żurek "Majowy Skarbiec")

Postprzez Alicja i Spartki » 2010-10-08, 04:19

Basiu nie ma za co jak wroce napisze ci jak go nauczy chodzic.na razie pozwol mu sie do niego przyzwyczaic.wozek pachnie moimi spartkami wiec moze u niego wywolywac pewien niepokoj lub respekt.pozwol niech sie do niego przyzwyczai.
dolecialam bez problemow.maluszek jest cudny,taka malekna bezbronna kruszynka,wogole nie placze :-) :-) .
asia mowilam ci ze kupie drugiego bernusia.Oliwka od razu juz na lotnisku skonfiskowala Myska i z kim ja teraz wroce do domu.kogo bede w samolocie ze strachu sciskac. :-D :-D .
ale co najlepsze i jestem przeszczesliwa znajomi Zbyszka i Korneli tez maja berneczyka,cudny jest puchaty piekny.dalam im w prezencie kalendarz forumowy.sa zachwyceni,pytali czy moga w pzryszlym roku tez dolozyc zdiecie swojego bernusia.oczywiscie zaplaca.wzielam tu ze soba 4 kalendarze i juz nie mam zadnego.dwa poszly do ludzi od tutejszych bernusiow i dwa dla znajomych.nawet Zbyszek z Kornelia sie nie zalapali.im wysle jak wroce do domu. :-D :-D .kasiu wielkie dziki kalendarz jest cudny i zrobil tu naprawde furore. :-D :-D :-D ,
pozdrawiam ze slonecznego Barington :-) :-)
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Barb » 2010-10-08, 11:41

Alu kochana, cieszę się, że podróż minęła spokojnie (no przecież miałaś przy sobie berniołka... to co, że pluszowego :lol: ). Ucałuj to słodkie maleństwo od nas. Zapach niemowlaczka i szczeniaczka to dwa najcudowniejsze zapachy na świecie! :-D
Masz rację Alu
alicja napisał(a):wozek pachnie moimi spartkami wiec moze u niego wywolywac pewien niepokoj lub respekt.pozwol niech sie do niego przyzwyczai.
nie pomyślałam o tym, ale ze mnie niewiasta :lol: :oops:
Życzymy miłego, pełnego radości, Bożego błogosławieństwa i wspaniałych niespodzianek dzionka.
Buziaki ogromniaste od nas i lizaki od Hectorka :P
Barb

psy: Hector (Żarty Żurek "Majowy Skarbiec")

Postprzez Alicja i Spartki » 2010-11-04, 23:12

Troszkę się odkurzymy :-D .Troszeczkę zdieć z wyprawy za ocean :-)
malutki dwunożny spartuś czyli Tristanek-szósty dzień życia
Obrazek
Tristanek i Oliwka
Obrazek
Oczywiscie z babcią Alą
Obrazek
rodzinka w komplecie
Obrazek
Zbyszko z maluszkiem
Obrazek
i z mamą też
Obrazek
A teraz namacalny dowód na to ze mój ślubny na piątkę zdał egzamin zyciowy pt Sam wśród tej bandy :-D :-D -wszyscy przeżyli i mają sie dobrze :lol: :lol:
Uśmiechnięta Oleńka
Obrazek
wiadomo kto :-D :-D a jak nie wiadomo topewnie Bodzio :-D
Obrazek
czatująca na kota Zunia :-)
Obrazek
zasciankowa hrabini czyli Gabrysia :-)
Obrazek
A to ta co przez trzy tygodnie nie pozwoliła żadnemu spartkowi przekroczyć progu sypialni :lol: :lol: czyli Misieńka
Obrazek
i na pożegnanie Oliwka z motylkiem.
Obrazek
i uśmiechnięty prezio :-) :-)
Obrazek
Arcia i Kropka dały dyla więc jutro zdiecia :-D :-D
Ostatnio edytowano 2010-11-04, 23:44 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 3 razy
Alicja i Spartki

Postprzez Wydra » 2010-11-04, 23:31

Alu masz pięknego wnuka :-D a po Spartkach to wcale nie widać, że pańci nie było w domu :lol: :lol:
Wydra

Postprzez katarina1 » 2010-11-04, 23:34

Wnusio super :-D
Spartki widać się trzymały
Gabi to zawsze ma taką śnieżna biel? :shock: :-D :-D :-D
katarina1

psy: Lusia Spartańska Osada, Goliat (*)Spartańska Osada

Postprzez daria » 2010-11-05, 16:29

Wnusio piękny a imię...rewelacja :-D
Spartki ,na nie można patrzeć zawsze i wszędzie :-D
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Wydra » 2010-11-05, 21:56

Dzisiaj dopiero otworzyło mi się zdjęcie Oliwki,która jest śliczną dziewczynką.Chyba jesteś bardzo dumna z wnuków :?: :-D
Wydra

Postprzez Guard » 2010-11-05, 22:50

Same słodziaki !
Guard

psy: Parwuś, Rota, Scarlett, Winter(*), Moris(*)

Postprzez anula » 2010-11-05, 23:03

Piękne wnusie masz! ale co tu się dziwić, po takich dziadkach :!: :mrgreen:
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez meggy » 2010-11-08, 12:01

Alusia gratulacje :mrgreen:
Wnuczki cudne :!: ale jak Ty ślicznie wyglądasz :mrgreen:
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Asia » 2010-11-08, 12:07

meggy napisał(a):Alusia gratulacje :mrgreen:
Wnuczki cudne :!: ale jak Ty ślicznie wyglądasz :mrgreen:

fakt - Pani Ala promienieje :mrgreen:
i ja gratuluje - wnuczek cudny, a wnusia piękna panienka
Asia

psy: GRACJA - Spartańska Osada F.C.I.

Postprzez Alicja i Spartki » 2010-11-08, 21:13

Dziekuję wszystkim za miłe słowa. :-) prosze wybaczcie musze napisac bo odniosłyśmy z Olenką i
Gabrysią swój mało duży sukces i na to konto pochlałam :lol: :lol: :lol: aż trzy lampki wina wypiłAM NA TO KONTO Z CHŁOPEM :lol: :lol: on trzy i ja trzy żeby nie było ze na spółke :lol: :lol: .Nawet widze ze nie jest tak zle bo linijki w miare równe :lol: :lol: :lol: .Dobra ale od początku.
W osrodku w którym pracuję jest chłopiec po wypadku samochodowym . Ma 8 lat w wypadku zginął jego tato i dwie siostry,on od powrotu ze szpitala nie mówi czyli dokładnie w grudniu bedzie trzy lata. Z Patrykiem spotykam się raz w tygodniu od marca zeszłego roku.Tak na prawde to Patryk raczej tylko obserwował zajęcia w których uczestniczyły inne dzieci.Z dokumentacji i zaleceń medycznych wynikało ze chłopiec raczej boi sie psów.Rozmowa z mama Patryka utwierdziła mnie w przekonaniu ze nie bedzie łatwo i trzeba bardzo uważac bo chłopiec bardzo nerwowo reaguje na wszelkie nie przewidziane sytuacje.zresztą byłam świadkiem jak potfornie krzyczał kiedy z biurka spadła metalowa cieżka lampka biurkowa..Przepraszam ze pisze nieskładnie .Poniewaz na zajęciach nie było mnie trzy tygodnie bo byłam w Stanach u syna całkiem zapomniałam o Patryku ,na salę weszłam z dwiema suniami Olą i Gabrysią.Gabi trzymałam na smyczy Olenkę nie.Zajęliśmy sie Wiktorkiem i na smierć zapomniałam o olce.I cud patrzymy a Patryk tuli się do oli głaszcze i wolniutko cicho mówi POWIEM MAMIE,co chwile przeciąga rączką po ciele oli i mówi uśmiechnęty -POWIEM MAMIE-jezu zrobiła się grobowa cisza dziewczyny-wychowawczynie zaniemówiły z wrazenia zresztą ja też i wiecie co tak naprawde nie wiedziałysmy co mamy zrobić,Boże a on głaskał i powtarzał powiem mamie powiem mamie.Jedna z pań cicho wyszła z sali już wiedziałm ze po kogoś leci tylko nie wiedzialm po kogo.Przyszła pani dyrektor,pani rehabilitantka chłopaki ze starszej grupy znaczy wychowawcy.Oj Boże on głaskał i mówił uśmiechnęty powiem mamie tylko ze to powiem mamie było jakies bardzo dziwne w brzmieniu takie jakby nie stąd cholera przyjemne ale za razem jakies takie inne.Patryś odezwał sie po trzech latach czy bedzie to przełomem w jego życiu czy pozwoli mi na kontakt z ludzmi czy to tylko jednorazowe zobaczymy.Na pewno dzis w nocy spać nie bede pewnie przekrece sie cała noc-oj boże.
Ostatnio edytowano 2010-11-08, 21:22 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 2 razy
Alicja i Spartki

Postprzez annasm » 2010-11-08, 21:18

Super Alusia - brawo!
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez Asia » 2010-11-08, 21:26

łał - łzy ciekną mi po policzkach - niech mi teraz ktoś powie, że berneńczyki nie mają magicznych zdolności. Od dziś będę się modlić za Patryka by udało mu się wrócić "do życia". Trzymam kciuki za mnóstwo takich magicznych przebudzeń - powrotów.
Asia

psy: GRACJA - Spartańska Osada F.C.I.

Postprzez Alice » 2010-11-08, 21:29

Dobrzy ludzie + bernusie potrafią zdziałać cuda :-P Trzymamy kciuki za Patryka i pozdrawiamy cieplutko ekipę spartkową.
Alice

psy: Tori von Romanshof

Postprzez Alicja i Spartki » 2010-11-08, 21:35

Asiu powiemCi masz Gracje i wykorzystaj jej predyspozycje.Tak jak Sarunia była dla nas wszystkich sunią nieprzeciatną i to nie sa tylko moje słowa- bo jak to mówią -kazdy gospodarz swojego konia chwali-ale miała w sobie coś takiego co pozwalało człowiekowi przy niej odpoczać wyciszyc sie zupełnie-zresztą prosze spytaj Gosi Megowej co może powiedziec o Sarze :-) .myslę ze jej dzieci Ola Gabrysia Bosston i reszta mają w sobie ten cudowny potewncjał dający ludziom ciepło ,miłosc ,budzą wiare ,nadzieję na lepsze.jezu do śmierci bede gosi dziekowac ze mnie spod bramy nie pogoniła i pokryłam benkiem sarunie. Dziś wiem jakie skarby mam w domu :-) :-).
Alicja i Spartki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków