Przebrania dla małych bandytów

Moderator: Milla

Przebrania dla małych bandytów

Postprzez annasm » 2010-11-03, 00:12

Podpuszczona przez Romę wystawiam używane stroje dla przebierańców. Nie jest to nic nadzwyczajnego - ich największą zaletą była szybkość i taniość wykonania - jakość w związku z tym też jest marna.
1. Stroje są mocno używane (wielokrotnie i dość intensywnie)
2. Wykonane są z materiałów wtórnego obiegu - więc gdzieniegdzie są wytarte, postrzępione lub z dziurkami. W związku z tym nie nadają się dla elegancika któremu przeszkadzać będzie oberwany guzik czy plama na lakierku.
3. Wysyłka po zakończeniu aukcji nastąpi najwcześniej po tygodniu - ponieważ muszę dokonać niezbędnych poprawek i odświeżyć materiał.
4. Za to są w 100% oryginalne i "hand made"
5. Model na zdjęciach ma 8 lat ze 122 cm wzrostu i 24 kg - stroje z wyjątkiem nr 2 są na niego nieco przymałe ale weszły. Niestety współpraca ograniczyła się tylko do założenia (o prezentacji np w odpowiednich kolorystycznie rajstopkach nie było mowy.
6. Gdyby ktoś był chętny poszukam też odpowiednich dodatków (jest szansa że coś znajdę).
7. Jakość zdjęć koszmarna - komórka.

NATOMIAST GDYBY BYLI CHĘTNI MOGĘ NA ŻYCZENIE OPRACOWAĆ SPOSÓB WYKONANIA JAKIEGOŚ STROJU - Z WYKONANIEM JEŚLI MODEL MNIE ODWIEDZI :lol: :lol: :lol:

Każdy model licytowany oddzielnie. Cena wywoławcza każdego modelu 1 PLN. Aukcja do 9.11.10 godz 22.00

Model nr 1
[b]5,00-BERR[/b]
PIOTRUŚ PAN (można nieco nagiąć rzeczywistość i powiedzieć że to Robin Hood)
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
obrazek

Strój w całości wykonany z jednej babcinej bluzki z zielonej anilany w 10 min. Składa się z 1.czapeczki - do której trzeba przyczepić piórko (brak),2. wdzianka z postrzępionymi falbankami i dołem - najlepiej do założenia na ciemnozielony lub brązowy golfik (brak), konieczny cienki paseczek za który będzie można zatknąć krótki mieczyk (brak) oraz 3. z wywijek na nogi które mają imitować wywinięte mokasynki. Do kompletu mogę dołączyć zielone rajstopki - jeśli rozmiar będzie pasował.
Na dziecko o wzroście max 115 cm - tu na Ł jest już za krótki - powinien jednak zakrywać pupę chyba żeby dołożyć krótkie brązowe spodenki - wtedy może być na większego.

Model nr2
SPIDER MAN
obrazek
przód
obrazek
tył
obrazek

Licytacja:
10,00-BERR
Składa się z maski do wyboru - jedna wykonana przeze mnie druga z jakiegoś czasopisma i koszulki czerwonej z przodu i granatowej z tyłu. Wykonanie trwało dłużej bo naszyłam dwie koszulki na siebie - ta wierzchnia czerwona koszulka jest mocno zniszczona powyciągana i z dziurkami. Pająki są naszyte a pajęczyna namalowana markerem. Do kompletu potrzebne są czerwone rajstopy (mam kilka) - jeśli podpasują rozmiarem mogę je również pokryć siatką pajęczyny, jakieś krótkie spodenki - mogłyby być np granatowe oraz czerwone rękawiczki (też dobrze by było je popajęczynować) - poszukam może znajdę ale nie obiecuję. Ten strój wyjściowo był mocno obszarpany a używanie mu wcale nie pomogło.
Wielkość jak na Łukasza ale i na mniejszego też być może, ew ciut większy, ale ciut.

Model nr 3
KRÓL ARTUR
Mój pierwszy strój robiony na pierwszy bal dla 2,5 letniego Szymona więc ma około 10 lat (ma już wartość muzealną). Znaczy się dla 3 latka ew dla 4 latka.
obrazek
obrazek
obrazek
Składa się z brązowej tuniki - konieczny paseczek za który można zatknąć mieczyk oraz złotego płaszczyka zapinanego dwoma pentelkami na guzik pod szyją. No i trzeba zrobić koronę (najlepiej z kartonu i okleić złotym papierem)
annasm
Administrator

Ostrzeżeń: 0
psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Re: Przebrania dla małych bandytów

Postprzez BERR » 2010-11-09, 08:28

SPIDER MAN 10ZŁ
PIOTRUŚ PAN 5 ZETA
BERR

psy: bernenski, entlebucher

Postprzez annasm » 2010-11-10, 01:05

Na kiedy potrzebne i na jaki rozmiar?
annasm
Administrator

Postprzez BERR » 2010-11-10, 17:16

Witam
chłopcy maja 3 i 4 latka ale rozmiar ten sam czyli od 110-112- 116 takie rozmiary mamy na metkach:) :lol: :-P
BERR

Postprzez annasm » 2010-11-12, 18:31

Stroje odświeżone.
Do spider mana znalazłam rajstopy i gatki (wprawdzie gatki z dziurką ale dam najwyżej wyrzucisz). Brakuje rękawiczek ale niestety mam tylko prawą :mrgreen: Ew może być bez.
Do Piotrusia brakuje mi rajstopek ale niestety nie mogę znaleźć właściwego koloru. Znalazłam za to gatki dopasowane kolorystycznie - potrzebny jeszcze paseczek i mieczyk. No i oczywiście piórko do czapeczki.

Poproszę adres do wysyłki. Wyślę po niedzieli. Chyba że będziesz w Kielcach na wystawie to mogę wziąć.
annasm
Administrator

Postprzez annasm » 2010-11-16, 18:24

Wysłałam dzisiaj prosze o info czy dotarły. I fotki chłopców w przebraniu.
annasm
Administrator

Postprzez BERR » 2010-11-17, 16:59

witam
przelew zrobiony
pozdrawiamy
BERR