Witajcie :)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: Witajcie :)

Postprzez Bernielovers » 2010-11-27, 20:05

My również dziękujemy za przemiła wizytę i wyczerpujący wykład :) Takie rady są niezbędne :) Już obgryzamy paznokcie czekając na rozwiązanie :)
Bernielovers

Ostrzeżeń: 0
psy: Opium Szmaragdowa Leszczyna

Postprzez daria » 2010-11-27, 21:13

Nie znam Kasi osobiście ale myślę że trafiliście do odpowiednich ludzi :-D
No a teraz wielkie oczekiwanie,sama to przeszłam chociaz czekałam na swoją morde tylko lub aż trzy tygodnie jednak wiem co czujecie,człowiek tylko myśli o jednym,kiedy,kiedy,kiedy... :mrgreen:
Doczekacie się ;-) :-D i wtedy przepadniecie,wasza Ozzie wywróci Wam cały świat :mrgreen:
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Leszczyna » 2010-11-27, 22:04

:-D Nam wszystkie nasze bernusie wywróciły świat do góry nogami. I bardzo się z tego cieszymy :-D
Leszczyna

Postprzez Bernielovers » 2010-11-27, 23:12

daria napisał(a):Nie znam Kasi osobiście ale myślę że trafiliście do odpowiednich ludzi :-D
No a teraz wielkie oczekiwanie,sama to przeszłam chociaz czekałam na swoją morde tylko lub aż trzy tygodnie jednak wiem co czujecie,człowiek tylko myśli o jednym,kiedy,kiedy,kiedy... :mrgreen:
Doczekacie się ;-) :-D i wtedy przepadniecie,wasza Ozzie wywróci Wam cały świat :mrgreen:

Powiem Ci szczerze, że 3 miesiące do długo...naprawdę długo. Paweł się dziś śmiał, że jakby on miał na własne dziecko czekać 9 miesięcy to by chyba osiwiał i zwariował ze stresu i niecierpliwości. Ja już się Ozzinki nie mogę doczekać, a co dopiero Paweł. Wracając tylko pod nosem mruczał, że to taaaak okropnie długo :P hihih

Cieszymy się bardzo, że 1szy etap przygody mamy za sobą...teraz cierpliwość i wytrwałość się przyda :)
Bernielovers

Postprzez Bernielovers » 2010-11-27, 23:14

Leszczynka napisał(a)::-D Nam wszystkie nasze bernusie wywróciły świat do góry nogami. I bardzo się z tego cieszymy :-D

No przyznam, że tak szczęśliwej i pozytywnej rodziny to już dawno nie widziałam na żywo !!!! I nie dziwię się, że Wam poprzewracały do góry nogami życie bo jest ich duuużo i są wieeelkie i żywiołowe i puchate i takie kochane, że nie można się nie poddać ich urokowi :)
Bernielovers

Postprzez Daria + Chila i Luna » 2010-11-28, 11:22

A uprzedzili was, że berneńczyki Bardzo mocno są niebezpieczne!!!!! :->
Uzależniają jak nie wiem co!!!!!
Masz jednego chcesz dwa... masz dwa chcesz mieć trzy..... itd bardzo łatwo się stać nałogowcem :lol: :lol: :lol:
Daria + Chila i Luna

Postprzez Bernielovers » 2010-11-29, 02:32

Nie musi nas nikt uprzedzać heheheh :) To się czuje od razu :)
Bernielovers

Postprzez Barbapapa » 2010-11-29, 12:27

Duszek to świetna kocia hodowla. Gratuluję wyboru, no i oczywiście księciunia.
Barbapapa

psy: Wobler(DSPP,Dublin(7/11/14);Znak Zodiaku(*14/8/10)
Hodowla: Barbapapa-psy

Postprzez Bernielovers » 2010-11-30, 16:35

Barbapapa napisał(a):Duszek to świetna kocia hodowla. Gratuluję wyboru, no i oczywiście księciunia.

Też tak myślę :) Dostaliśmy kotka naprawdę świetnie zsocjalizowanego. Zarówno w temacie ludzi, jak i zwierząt. Yazir niczego się nie boi - żadnych hałasów(kocha remonty;p;p), większych zwierzaków, lubi poznawać, eksploruje każdą dziurę - jasną, ciemną, w domu, poza..Jest naprawdę dobrze wychowany. Nigdzie nam nie niszczy - mebli, ubrań, nie wchodzi na stół, do szafy etc. Wie że ma swoje miejsce w stadzie i myślę, że wszyscy jesteśmy z takich efektów wychowania w hodowli zadowoleni i szczęśliwi - nikt nikomu nie robi problemów.

Myślę, że w tym wypadku warto zapłacić więcej za pewność i uniknąc niepotrzebnych przykrości, niż oszczędzać i potem płacić za swoją głupotę, lub niewiedzę. Tym bardziej, że my o kotach pojęcia nie mieliśmy oboje żadnego. Z psem już lepiej bo u mnie zawsze psy były częścią życia rodzinnego.
Bernielovers

Postprzez Barbapapa » 2010-11-30, 16:49

O właśnie, o to chodzi. Opowiadajcie o tym wszem i wobec. :-D Może pomalutku uda się przekonać ludzi, że z kotami trzeba wyjątkowo się obchodzić, aby przyszli właściciele byli powiedzmy, że zadowoleni.
Barbapapa

psy: Wobler(DSPP,Dublin(7/11/14);Znak Zodiaku(*14/8/10)
Hodowla: Barbapapa-psy

Postprzez Bernielovers » 2010-12-01, 22:27

Wiesz co - tu tylko o konsekwencję i asertywność chodzi. Bzdurą jest to, że kota się nie da wychować. Podejście jak do psa - wolno/ nie wolno. Wiadomo, że nie zmienimy charakteru - przytulaśny, lub introwestyk, samotnik. Ale kultura to kwestia wychowania.

PS: Alisar Biały Książę - Kocurek Norweski Leśny 4m-ce Rodowodowy ze znakomitej hodowli pilnie do sprzedania za 800zł !!! OKAZJA!!!

http://duszek-lasu.pl/kocieta/302
Bernielovers

Poprzednia strona

Powrót do Przedstawiamy się!