Moderator: Anirysova
Tess napisał(a): śledzionę po skrecie żołądka usuwa sie standardowo. Po prostu wystarczy chwila niedokrwienia i juz nie działa tak jak trzeba. Lepiej usunąc.
Tess napisał(a):Halinko, śledzionę po skrecie żołądka usuwa sie standardowo. Po prostu wystarczy chwila niedokrwienia i juz nie działa tak jak trzeba. Lepiej usunąc.
P.P. napisał(a):Tess napisał(a):Halinko, śledzionę po skrecie żołądka usuwa sie standardowo. Po prostu wystarczy chwila niedokrwienia i juz nie działa tak jak trzeba. Lepiej usunąc.
Tess nie jest prawdą to co piszesz![]()
![]()
![]()
saba&mlis napisał(a): sledziona potrzebna jest tylko w okresie wzrostu, a potem juz tylko moze stanowic duze zagrozenie, bo bardzo latwo ja uszkodzic, a przy peknieciu bardzo szybko pies moze sie wykrwawic. Ja sie zastanawiam czy jej ta sledziona juz wczesniej nie dokuczala, bo mnie sie wydaje ze czasem miewala nabrzmialy brzuch nawet przed jedzeniem, przy okazji spytam lekarza
iwona_k1 napisał(a):Cżęstym następstwem skrętu żołądka jest skręt śledziony z martwicą i zawałem śledziony. W tym wypadku pewnie już śledziona była uszkodzona dlatego podjęto decyzję o jej usunięciu.
Powrót do - Choroby układu pokarmowego, zatrucia i alergie pokarmowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość