przez Szelma1708 » 2010-10-28, 15:36
Dziękujemy za przemiłe powitanie :) dostałam też wiadomości na priva, za które serdecznie dziękuję, niestety jestem chyba zbyt świeżym użytkownikiem, by odpisać, otrzymuję właśnie taki komunikat, kiedy próbuję odpisać ... ale może taka niemota ze mnie po prostu :)
Przeglądałam posty na forum i po raz kolejny już wpada mi w łapki hodowla Czereda Kusego z okolic Skoków - już kilka lat temu, kiedy myśleliśmy o bernim po raz pierwszy, to właśnie w tamtej hodowli robiliśmy telefoniczny rekonesans. Ale chętnie skorzystam z Waszych podpowiedzi, w końcu po to tu jestem, żeby się wspomóc radą :)
Jeszcze słówko odnośnie pseudohodowli Witobelska Przystań, o której znalazłam szeroko opisany wątek ... ta hodowla znajduje się 2 km od miejsca, gdzie mieszkam, często bywam w tamtej okolicy, bo mieszka moja znajoma mieszka właściwie przez płot(a dokłądniej przez pole) i byłam w szoku ... psy wypuszczane są faktycznie rzadko, swojego czasu widywałam tam kilka bernów ... ale nie mogłam uwierzyć w to, co przeczytałam tutaj .... gość jest totalnie bezkarny ... w dodatku dzisiaj zaprzęgłam do wywiadu moje znajomości i wiem który weterynarz wystawia "stempelki" temu panu ... mam straszną ochotę przejechać się do niego i pogadać ... i do "hodowcy" i do tego weterynarza ...
przepraszam za off topa.