Moderator: Anirysova
aZuzaa napisał(a):wiek 9 miesiecy co do odrobaczania to napisze pozniej bo maz ma jego ksiazeczk w samochodzie, ale nie sadze zeby to byly robaki chodzi regularnie na kontrole ;)
Aha zapomiałam dodać ze zmian w zachowaniu nie zaobserwowałam negatywnych .
aZuzaa napisał(a):Czemu jesteście agresywne, tak trudno o życzliwość ? czepianie się słówek nikomu nie pomaga, nie mowie ze częste kontrole sprawdzają obecność robaków tylko mówię ze jest często pod okiem weta. A co do lekarza to znam go niemal połowę mojego życia leczył i leczy wszystkie moje psy i nigdy nie było mu nic do zarzucenia, a to ze można iść do innego weta to mało odkrywcza rzecz w tej sprawie, bo pies był u innego weta z tym problemem. Pozdrawiam :)
Anna Rozalska napisał(a):Najpierw zadzwoń do niego i zapytaj czy będą potrzebne badania kału. Czewriecki nie uznaje tabletek na odrobaczenie. Dla niego wiarygodne jest jedynie badanie kupy przez 3 kolejne dni. Oznacza się je: poróbka 1, 2, 3.
Uważa , że tabletki doustne nie działają na wszystkie pasożyty.
annasm napisał(a):Bardzo rzadko widuję dodatnie badanie kału (ludzkiego) w kierunku pasożytów - nawet mimo ewidentnej obecności pasożytów (widzianych dorosłych form).
Powrót do - Choroby układu pokarmowego, zatrucia i alergie pokarmowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość