Moderator: MartaD
amiga napisał(a):Trzeba mieć dużo doświadczenia i wyszkolić kilkadziesiąt psów aby móc krytykować czyjąś metodę. Dzięki tej metodzie zmieniłam kilkadziesiąt psów dla których inni szkoleniowcy nie mieli już sposobów ja nie krytykuję innych.
Hoduję psy kilkadziesiąt lat mam berneńczyki od wielu lat i nie powiedziała bym , że jest to tak delikatna rasa. Widziałam wiele Berneńczyków bardzo agresywnych na wystawach były to źle szkolone psy.
Wiele psów przeszło przez mój dom niechciane, oddane ponoć nie do resocjalizacji teraz są wspaniałe mają nowe domy. Mam bardzo dużo psów do szkolenia gryzących, płochliwych , które nie ze swojej winy takie były są psy do których się mówi a są psy do których trzeba użyć mocnego tonu, to zależy od danego problemu. Szkolę różne rasy często takie których nikt inny nie chce szkolić. Zawsze słóżę pomocą i radą mnie też wiele ludzi dużo nauczyło.
Wystawiam psy swoje i klijentów inaczej szkoli się psa wystawowego inaczej psa nie do wystaw.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów jak ktoś potrzebuje pomocy chętnie pomogę.
Anna Przybylak napisał(a):Powtarzam jeszcze raz każdy pies jest inny i metody muszę być inne i indywidualne dopasowane do danego przypadku .
Powrót do Szkolenie Szwajcarów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości