Moderator: Anirysova
Barbel napisał(a):Ależ ja sie nie zamierzam kłócić! bron panie B.!
Zwyczajnie - nauczona doświadczeniem kompletnie nie ufam wetom..
brykania życzę
Grażyna1 napisał(a):[Jestem przekonana,że są tam rzetelni i uczciwi fachowcy i podjęli szybką i właściwą decyzję.
Barbel napisał(a):"Uprawnienia " znaczą tyle, że dany lekarz jest uprawniony do wydawania okreslonych certyfikatów.
Siembieda to radiolog.
Barbapapa napisał(a):Barbel napisał(a):"Uprawnienia " znaczą tyle, że dany lekarz jest uprawniony do wydawania okreslonych certyfikatów.
Siembieda to radiolog.
Są to osoby z listy ZK upranionych, tak jak napisała Barbel. Każdy ma swoje doświadczenia z danymi lekarzami. Ale trzeba wiedzieć czego oczekuje sie od radiologa, a czego od ortopedy i jakich zdjęć potrzebuje do oceny dany specjalista.
Grażyna1 napisał(a):ps. rany pooperacyjne zagoiły się na nim jak na psie
bezludna napisał(a):A czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z tym zabiegiem (JPS)
Grażyna1 napisał(a):Ten link o lekarzach którzy mają stosowne uprawnienia i wykonują RTG znalazłam na stronie waszego forum w dziale
RTG +UPRAWNIENIA
http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?f=91&t=1858&p=66540&hilit=Golec#p66540
dr. Golec
Klinika Weterynaryjna
ul.Bnińska 40
61-023 Poznań tel.0-61 877 54 75
dr.Jan Siembieda
Akademia Rolnicza, Klinika Chirurgii
Zwierząt, Pl.grunwaldzki 51
50-366 Wrocław
tel.0-71 320 54 90
marzena napisał(a):Grażyna1 napisał(a):Ten link o lekarzach którzy mają stosowne uprawnienia i wykonują RTG znalazłam na stronie waszego forum w dziale
RTG +UPRAWNIENIA
http://www.szwajcary.com/viewtopic.php?f=91&t=1858&p=66540&hilit=Golec#p66540
dr. Golec
Klinika Weterynaryjna
ul.Bnińska 40
61-023 Poznań tel.0-61 877 54 75
dr.Jan Siembieda
Akademia Rolnicza, Klinika Chirurgii
Zwierząt, Pl.grunwaldzki 51
50-366 Wrocław
tel.0-71 320 54 90
Doktor Golec zmarł jesienią ubiegłego roku.
Aga-2 napisał(a):bezludna napisał(a):A czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z tym zabiegiem (JPS)
JPS to po polsku zespolenie spojenia łonowego. Polega na mechanicznym zniszczeniu chrząstki wzrostowej zlokalizowanej pomiędzy kośćmi łonowymi. Zabieg powoduje, że rozrasta się tylko grzbietowa część obręczy miednicy, a brzuszna już nie. Powoduje to z czasem lepsze nachodzenie panewek stawu biodrowego na głowy kości udowych. Zabieg jest mało traumatyczny, jednak jak nie ma konieczności przeprowadzania go, to lepiej go nie wykonywać. Dysplazja stopnia B czy C na pewno nie jest tu wskazaniem.
Nawet oczy jej sie świecą na jednym zdjęciu. Moje nieborajstwo. czytam teraz non stop o róznych formach zabiegów szczególnie o tym JPS. Może wiecie coś więcej?
Powrót do - Choroby układu kostnego i aparatu ruchowego (stawy)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości