dorciaj napisał(a):Psiak z Płocka to 2-letni Ares. Pani jest z nim bardzo związana. Z psiakiem ma problemy wychowawcze wynikające ze złej socjalizacji(tak myślę) . Psiak jest bardzo płochliwy i nieufny do ludzi. Z innymi zwierzakami dogaduje się dobrze - nie jest agresywny. Innym problemem jest to, że psiaka strasznie trzeba pilnować - bo ma ciągoty do wychodzenia poza posesję. Nie oddala się wtedy - tylko leży w pobliżu
. Pani Sylwia tak naprawdę nie chce go oddać - ale też nie potrafi sama tak z nim popracować, żeby wyeliminować te jego wady
.
Bardzo dobrze zareagowała na moją sugestię, że warto porozmawiać z behawiorystą - Aniu? Haniu? może mogłybyście zamienić z dziewczyną parę słów lub polecić kogoś w jej okolicy?
Kobieta zrobiła na mnie bardzo miłe wrazenie - ona nie odda psa do pseudohodowli - bo jak sama powiedziała z takiego miejsca kupiła Aresa (bo zrobiło jej się psiaka żal). Jest zwolenniczką kastracji.
Słychać, że dziewczyna w psiaku zakochana - tylko sama przyznaje, że nie potrafi sobie z nim poradzić![]()
No niestety mimo chęci pomocy ze strony Ani i Hani - dziewczyna nie skorzystała i zdecydowała się przekazać psiaka pod naszą opiekę.
Teraz kilka słów o Aresie - na podstawie informacji przekazanych przez właścicielkę:
- ma dwa lata
- jest bez rodowodu
- od początku ma problemy z lękliwością
- nie jest agresywny do innych zwierząt (dobrze się z nimi dogaduje)
- kontaktów z ludźmi unika

- ma skłonności do zwiedzania okolicy

W najbliższy piątek (18.03) Vitka wraz z rodzicami odbierają psiaka i przekazują go pod opiekę Asi_KL
Link do wątku transportowego

Więcej o psiaku dowiemy się zapewne od dziewczyn - jak już Ares będzie pod naszą opieką