Cefreud napisał(a):Mysia ale jak tak czytam, to moze od razu zapytaj gdzie jaki układ panuje...
Yyy...

nie chodzi mi o układy...

bo już chyba wszyscy mnie podejzewaja ze ja tylko o układach mówię.... A ja o tym nie mówię... Już... Poniewaz już raz mnie "zjechano" z tego powodu wiec ja sie nie odzywam na ten temat...
Beatinka napisał(a):W Legionowie zdecydowanie układ " nowodworski"

ale odważnych zapraszamy

Czyli nie polecacie Legionowa??? Jeny ... Ja już sama nie wiem!!!!

POMOCY!
Barbel napisał(a):Mysia - wiesz, jeszcze wartosc żadnego zwierzęcia raczej nie przedstawiała się w ilości zdobytych tytułów lecz na jego puli genetycznej. Może na postronnych robi wrażenie lista championatów ale.... Jeżeli chcesz znać wartość eksterierową swego psa pojedź na klubówkę naszą/słowacka/czeską/na krajówkę do Borówna. Zazwyczaj zapraszani są tam sędziowie - znawcy rasy, wieloletni jej hodowcy. Jeżdżą tam zapaleńcy rasy, prawdziwi miłośnicy, a oceny zdobyte przedkładają się na wiele pomniejszej drobnicy. Możesz pokusić się o przeanalizowanie katalogów dotychczasowych wystaw ( mam na myśli np. czeskie klubówki) - znajdziesz na stronach Klubu - są tam zamieszczone szerokie sprawozdania. Łącznie z listą wystawców i ich nazwiskami. Wnioski wysnuj sama.
Ja.. Narazie mam zamiar wybrać sie na conajmniej trzy krajówki ponieważ... W maju Verniemu kończy sie klasa mlodzierzy ...

A bardzo pragnę tego żeby miał MŁ.CH.
Chciałam poprosić o to aby ktoś powiedział mi wreszcie prostu bez żadnych kąplikacji typu układy czy inne...
(z góry przepraszam jeśli kogoś urazilam

)
Legionowo czy Zabrze?!
(chodzi miedzyinnymi o stawkę (czyli mało psow w mlodzierzy..) i o... Nie wiem co który sędzia preferuje i takie tam...)
Prosze o szybką odpowiedz!!!