Fajnie bylo sie oderwac od polskiej rzeczywistości wystawowej i nie tylko

bardzo dziekuje za wsparcie, ktore bylo mi potrzebne aby pokonac przed wystawowego pecha

w poniedzialek zastrzal w przedniej łapie a w czwartek o 22 jeszcze bylysmy na USG u Marcinskiego aby uporac sie z komplikacjami po cieczkowymi

ale udalo sie i jestesmy szczesliwe
Organizacyjnie wystawa bardzo fajna,zlokalizowana w nowoczesnym centrum wystawowym z dosc duzymi ringami i miejscem wokol nich, dojazd bez korkow z wjazdem na parking bezplatny

(jak sobie przypomne stawke z Poznania

)na ringach przeważały psy z Rosji i Finlandii, wystawcy z tych krajów przyjechali autokarami

droga przez Litwe bardzo dobrej jakosci i z fajnymi krajobrazami za oknem

katalog platny 5euro ale byl przewidziany na 2dni
Fibulec pierwszego dnia byl niestety nieumiejętnie przezemnie wystawiony i zostalysmy bez lokaty z ocena doskonala, ładnym opisem ale różniącym sie od dotychczasowego postrzegania mojej suczy w oczach sedziow

sedzina srednio nam sie "podobala" i odnosze wrazenie ze preferowala psy z szerokimi, duzymi glowami w typie bernardyna i efektownie strzyżone
Poniżej chyba najlepsza nasza pozycja;)
Obrazek został zmniejszony.Drugiego dnia poszlo nam sprawniej, pancia sie mniej stresowala i prezentacja wypadla efektowniej

startowały praktycznie te same psy co dnia poprzedniego

sedzina bardzo skrupulatnie oceniala najpierw zapraszala wszystkich na ring, obserwowala w pozycji wystawowej potem kazdego pomacala, nastepnie wypraszala stawke i kazdy prezentowal sie na ringu indywidualnie w statyce i dynamice

wtedy tez sedzina obmacywała po raz kolejny, kazda kosteczke nawet stabilnosc stawow

do finalu zapraszala wybrane psy z ocenami doskonalymi, wydaje mi sie ze jesli nie przyznala oceny doskonalej to pies nie byl uwzgledniony na lokacie.
Obrazek został zmniejszony.
Obrazek został zmniejszony.Nie mamy duzo fotek bo ciezko bylo dobrac odpowiedni obiektyw zeby pogodzic jakosc z iloscia fotografowanych psow i najladniej wychodzily zdjecia solo
Bardzo dziękujemy za gratulacje ale rowniez Zuzie za profesjonalne przygotowanie Fibulcowego futra, Ani i Hani za nauke i Ani Czakowej za przemiłe towarzystwo

pozdr