pozdr
Moderator: Aga-2
Beata i Fiona napisał(a):jeśli się nie mylę sędzia zmienił klasę jednej z suczek, ale to jeszcze sprawdzę. Z tego co mi wiadomo sędzia nie ma prawa zmieniać klas, zmiana klasy możliwa jest tylko w terminie przyjmowania zgłoszeń, a nie na samej wystawie. może ktoś mądrzejszy mnie oświeci
Beata i Fiona napisał(a):jeśli się nie mylę sędzia zmienił klasę jednej z suczek, ale to jeszcze sprawdzę. Z tego co mi wiadomo sędzia nie ma prawa zmieniać klas, zmiana klasy możliwa jest tylko w terminie przyjmowania zgłoszeń, a nie na samej wystawie. może ktoś mądrzejszy mnie oświeci
Madziula napisał(a):A jak było w suczkach w klasie otwartej?
Drixon napisał(a):Beata i Fiona napisał(a):jeśli się nie mylę sędzia zmienił klasę jednej z suczek, ale to jeszcze sprawdzę. Z tego co mi wiadomo sędzia nie ma prawa zmieniać klas, zmiana klasy możliwa jest tylko w terminie przyjmowania zgłoszeń, a nie na samej wystawie. może ktoś mądrzejszy mnie oświeci
jeśli dany pies był zgłoszony w innej klasie a wystąpił błąd w drukarni/druku to chyba obowiązkiem jest zmiana klasy - obojętnie czy zmieni to 'organizator' czy 'sędzia' czy ktokolwiek inny upoważniony... zresztą to chyba bez znaczenia prawda Beatko?
większe znaczenie ma obrabianie komuś tyłka na samej wystawie, bo może się zdarzyć że czyjś pies w fazie rozwoju i debiutujący na ringu jest bardziej interesującym 'repro' niż własny champion ....
Beata i Fiona napisał(a):
ja mam na myśli sytuację: przyjeżdża wystawca z suczką na wystawę, dostaje do ręki katalog, patrzy jaką ma konkurencje, że dużo w np. młodzieży, to sobie przeniesie do pośredniej. Idzie do sędziego, a sędzia to zmienia. Bez pomyłki klasy, bez wiedzy organizatora i bez wiedzy współwystawców.
Agama napisał(a):Och braciszku super czad
Drixon napisał(a):Agama napisał(a):Och braciszku super czad
Pan Pituś dziękuje i pyta czemu Ciocia Aga jego nie obfociła(zaliże Cię przy najbliższej okazji
)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości