Moderator: Halina
Anna Rozalska napisał(a):Bernardyn i Nowofundland to standart ale doga brneńskiego to chyba tylko mam ja.
Czela napisał(a): A ten mniejszy (Appenzeller) to skundlony po tym duzym?
tak prosze pana. No tego to bym nie chcial, ten wiekszy to do rasowego
podobny, bo ten mniejszy to calkiem skundlony.
Majszczur napisał(a): Ładne psy, ale chyba trzeba na nie mieć pozwolenie bo groźne, prawda? a takie miłe zachowanie to chyba raczej u nich nietypowe ...
Anna Rozalska napisał(a):Bernardyn i Nowofundland to standart ale doga brneńskiego to chyba tylko mam ja.
Majszczur napisał(a):Wczoraj po spotkaniu szwajcarskim na Polach Mokotowskich poszwędaliśmy się jeszcze troszkę po parku i podeszło do nas dwóch młodych facetów (jeden z yorkiem... żony, jak się potem tłumaczył ) drugi z hot-dogiem
Pierwszy zachwycony Grandą zaczął ją obściskiwać, miętosić, przytulać ect, suka w siódmym niebie
Drugi nieco wycofany z rezerwą w głosie spytał: Ładne psy, ale chyba trzeba na nie mieć pozwolenie bo groźne, prawda? a takie miłe zachowanie to chyba raczej u nich nietypowe ...
Musiałam biedaczka wyprowadzić z błędu, ale chyba i tak do końca mi nie uwierzył, a Grandę potraktował jak odurzoną jakimś psychotropem rozweselającym a kiedy zrobiła pięknie siad i intensywnie zaczęła się w niego wpatrywać chyba nie uwierzył, że to chodzi o hot-doga a nie o niego samego
ness15831 napisał(a):W zasadzie to może lepiej, że niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że bernusie są łagodne i słodkie niczym Alpejska Milka ; D Przynajmiej , żaden złodziejaszek nikogo nie napadnie kiedy zobaczy takiego " obrońcę" ;D
Powrót do Berneński Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości