Moderator: Anirysova
nugatika napisał(a):moze nie powinnam pytac teraz, ale nasunelo mi sie do głowy i caly czas sie zastanawiam, dlaczego usunięto sledzione ? moze gdzies nie doczytalamale nie rozumiem.
black napisał(a): Aris ma usunięta śledzionę, która była powiększona i krwawiła.
nugatika napisał(a):moze nie powinnam pytac teraz, ale nasunelo mi sie do głowy i caly czas sie zastanawiam, dlaczego usunięto sledzione ? moze gdzies nie doczytalamale nie rozumiem.
P.P. napisał(a):Dodam ,że skręt żołądka u naszego Enzo nastąpił po wieczornym posiłku / gotowane - ryż .drób i warzywa , napweno powodem nie bylo objedzenie ! / W lecznicy też nie wystąpiło wzdęcie i aby stwierdzić czy wlot do żołądka jest zamknięty ,próbowano wprowadzić sondę .Żołądek został wypłukany i nie było potrzeby jego rozcinania .
dorciaj napisał(a):Jedyne co ja mogę podpowiedzieć - to jak Wy stwierdzicie skręt żołądka - jedźcie od razu do kliniki, która ma chirurga na miejscu - nie szukajcie potwierdzenia swoich przypuszczeń.
Warto znaleść sobie wcześniej namiary i jak dojdzie do skrętu pakować się w samochód i od razu w pewne miejsce.
Majszczur napisał(a):Kto na Powstańców operował Arisa?
Powrót do - Choroby układu pokarmowego, zatrucia i alergie pokarmowe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości