Kilka fotek
Suczki młodzież

Obrazek został zmniejszony.

Psy klasa pośrednia

Suki klasa pośrednia

Etiuda

Moderator: Aga-2
Bijou napisał(a):Wystawa ogólnie bardzo fajnie zoorganizwana no i oczywiście forumki rewelacja .Długo się zastanawiałam czy wogóle poruszać ten temat ale stało się i pisze chodzi mi głównie o porównanie szczeniąt psa i suki dla mnie nie było żadnego porównaniaPiesek był wizualnie przecudny ale co z tego jak po za ciągnięciem i wciąganiem go siłą na ring nic ciekawego nie widziałam .
izu napisał(a):Bijou napisał(a):Wystawa ogólnie bardzo fajnie zoorganizwana no i oczywiście forumki rewelacja .Długo się zastanawiałam czy wogóle poruszać ten temat ale stało się i pisze chodzi mi głównie o porównanie szczeniąt psa i suki dla mnie nie było żadnego porównaniaPiesek był wizualnie przecudny ale co z tego jak po za ciągnięciem i wciąganiem go siłą na ring nic ciekawego nie widziałam .
Tu sie zgodzę - piesek piękny, ale balony, które go jakoby zestresowały, widziały także inne psy i nic sobie z nich nie robiły...A sunia chyba faktycznie Sędzinie umknęła.
Ogólnie jestem bardzo wyczulona na stabilność charakteru bernów ( między innymi przez moją wypłoszczkę ) i widzę, że mało który sędzia się tym przejmuje, a szkodaNie każdy hodowca jest na tyle obiektywny lub uczciwy, żeby tą wadę dostrzec u swego psiaka, więc oceniający mogliby to weryfikować - z drugiej strony są przecież testy psychiczne...
Wszystkim serdecznie gratuluję!
jz napisał(a):izu napisał(a):Bijou napisał(a):Wystawa ogólnie bardzo fajnie zoorganizwana no i oczywiście forumki rewelacja .Długo się zastanawiałam czy wogóle poruszać ten temat ale stało się i pisze chodzi mi głównie o porównanie szczeniąt psa i suki dla mnie nie było żadnego porównaniaPiesek był wizualnie przecudny ale co z tego jak po za ciągnięciem i wciąganiem go siłą na ring nic ciekawego nie widziałam .
Tu sie zgodzę - piesek piękny, ale balony, które go jakoby zestresowały, widziały także inne psy i nic sobie z nich nie robiły...A sunia chyba faktycznie Sędzinie umknęła.
Ogólnie jestem bardzo wyczulona na stabilność charakteru bernów ( między innymi przez moją wypłoszczkę ) i widzę, że mało który sędzia się tym przejmuje, a szkodaNie każdy hodowca jest na tyle obiektywny lub uczciwy, żeby tą wadę dostrzec u swego psiaka, więc oceniający mogliby to weryfikować - z drugiej strony są przecież testy psychiczne...
Wszystkim serdecznie gratuluję!
Sędziowie na wystawach zawsze traktują szczenięta z wyrozumiałością - i bardzo dobrze. Są to pierwsze wystawy młodych psiaków i w żaden sposób nie można określać charakteru po zachowaniu szczeniaka na wystawie. Nasza Asta na pierwszej lub drugiej swojej wystawie uciekła z ringu a naprawdę nie ma problemu z charakterem. Co innego u psów dorosłych. W ich wypadku sędziowie często zwracają uwagę na zachowanie i czasem dziękują za udział w wystawie z wpisem "nie do oceny" ale też nie zawsze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość