NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez KasiaT » 2011-06-10, 19:28

Tak spotkanie forumkowych znajomych i ich psowatych było całkiem udane i mamy nadzieję,że następnym razem odbędzie się w pełnym składzie <tak> -jeszcze raz dziękujemy <tak>

Ostatnio i Nefra i Obelix zalegają całymi dniami w domu,chłodząc się przed żarem lejącym się z nieba.Ich aktywność ogranicza się jedynie do siurania i kupkania,no i do całodniowego spania,a na harce i swawole mają dopiero ochotę ok godz 23.
Aby umilić im trochę tą niesprzyjającą dla nich aurę ,zabraliśmy je nad nasze ulubione jeziora,aby zaszczepić w nich choć trochę miłości do wody.Obelix po pewnych namowach -czyli ogromnej ilości smaczków nawet sam zaczął wchodzić do wody,a Nefra jak to księżniczka zamacza się tylko i wyłącznie do kolan i za nic w świecie nie wejdzie dalej :mrgreen:

Wchodzimy na smaczka do wody
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
obrazek

No i co tak tu siedzisz,dawaj wracamy do domu,panciu gdzie ty nas wywiozłeś
obrazek

obcy kontratakują-spotkanie z dziwnymi rogatymi czworonożnymi byczkami
obrazek
obrazek

To ty sobie Nefra szczekaj,a ja się schowam za panci dupcia,bo się trochę boję tych dziwnych rogatych nie szczekających psów
obrazek

Nefrołaz
obrazek
obrazek

Nowy sposób pływania wg Obelixa-skacząc na żabę
obrazek

Oj jaka ta woda jest mokra
obrazek

A teraz pancia miziaj dzielnego chłopaka
obrazek

Czy to bernol czy króliko-pies
obrazek

Zmokła kura
obrazek

Dmuchawce,latawce,wiatr
obrazek

Robimy furorę w Ełku-achów i ochów nie było końca,a my unosiliśmy się,aż pod chmury dzięki tym zachwytom nad naszymi psiurami
obrazek
obrazek

Piękna Nefrunia córunia
obrazek

Uczymy się korzystać z basenu specjalnie zakupionego dla psiurów-ale jak widać Obelixa można jeszcze za smaczka przekonać do wszystkiego,a księżniczka nawet nie chce myśleć o takich bzdurach
obrazek

To ty sobie jeszcze posiedź w tej dużej misce z wodą ,a ja już się oddalę
obrazek
obrazek
KasiaT

Ostrzeżeń: 0
psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez Leszczyna » 2011-06-10, 20:45

Łoj dawno mnie tu nie było :oops: <krzyk> A tu takie rzeczy się dzieją...i wnusio już taki duży <pies> Cmokasy dla psiurków w szczególności Obelixa <faja>
Leszczyna

Postprzez umala » 2011-06-10, 21:42

Kasiu mi to po prostu słów brakuje żeby opisać jakie te twoje psiutki mi się podobają :love: :love2: <buja_w_oblokach> <buzki> <brawo>
umala

psy: Zenit JR

Postprzez Neda » 2011-06-11, 07:22

Ta Twoja parka jest po prostu przeurocza :love: Nefrunia piękna i dumna pani :-D Obelix przesłodki... z tego baseniku to tak po cichaczu czmychnął :radocha: Że niby jest fajnie, ale on już pójdzie :radocha: A wodne skoki godne podziwu... kto by pomyślał, że to taki akrobata <rotfl>
Neda

psy: Neda

Postprzez Justynka » 2011-06-11, 17:18

Ale piękności :-) szczególnie Obelix jako zmokła kura :mrgreen: jest przeuroczy w każdym momencie <tak>
Justynka

psy: Pako

Postprzez Wydra » 2011-06-11, 23:39

Kaśka! litości <prosi> nie moge obejrzeć Twojej galerii <bezrady2> na raz za dużo fotek <tak> a komputer chodzi jak żółw i nie chce się załadować a ciekawość mnie zżera i pozostaje mi tylko czytanie <bezrady2>
Wydra

Postprzez Justyna.Sz » 2011-06-11, 23:52

Basen rewelacja!!! Nefra na pewno wkrótce się przekona do niego! Śliczny dwupak!
Justyna.Sz

psy: Oti Kropelka, Baccara BV, Cayenne Bakoti
Hodowla: Bakoti

Postprzez KasiaT » 2011-06-12, 11:40

Leszczyna napisał(a): ...i wnusio już taki duży

Babciu Kasiu możesz być dumna z wnusia,może nie będzie wielkim bernolem,ale jego serduszko jest oggggrrrromne-kochany,mały chłopaczek-prawdziwy misio przytulasek,okazujący uczucia na każdym kroku-mój misiowy przylepiec :love: (już nie mogłabym bez niego zyć,bo stał się nieodzownym moim drugim cieniem-bo pierwszym cieniem jest Nefra <tak> )

umala napisał(a):Kasiu mi to po prostu słów brakuje żeby opisać jakie te twoje psiutki mi się podobają :love: :love2: <buja_w_oblokach> <buzki> <brawo>

Neda napisał(a):Ta Twoja parka jest po prostu przeurocza :love: Nefrunia piękna i dumna pani :-D Obelix przesłodki...

Justynka napisał(a):Ale piękności :-) szczególnie Obelix jako zmokła kura :mrgreen: jest przeuroczy w każdym momencie <tak>

Dziękuję za wszystkie "komplementa" :mrgreen: .Dla mnie moje psiaki są najpiękniejsze,najmądrzejsze,najbardziej przylepne i naajjjjjjjj we wszystkim-ale tak mają wszyscy właściciele czworonożnych,więc chyba nie jestem odosobnionym przypadkiem :mrgreen:

Wydra napisał(a):Kaśka! litości <prosi> nie moge obejrzeć Twojej galerii <bezrady2> na raz za dużo fotek <tak>

Romka ja na prawdę za każdym razem staram się wklejać jak najmniejszą ilość zdjęć,ale uwierz mi ,że z ostatnich 300 z tego jednego wypadu było naprawdę bardzo trudno wybrać :mrgreen: (a ilość jaką im robię fotek jest powalająca-nawet moi rodzice nie robili mi ich aż tylu,i porównując mój album z dzieciństwa,to przy moich psiurach jest on bardzo ubogi :mrgreen: )

Justyna.Sz napisał(a):Basen rewelacja!!! Nefra na pewno wkrótce się przekona do niego!

Basen kupiony był z myślą o psiakach,żeby w te upały miały gdzie się chłodzić-ale Obelix wchodzi do niego tylko wtedy jak ja w nim jestem,a Nefra traktuje togo jak coś strasznego i nie ma mocnych aby ją do niego przekonać ;> Oczywiście jako duuużżża miska z wodą odpowiada obu,ale nic poza tym :mrgreen:
KasiaT

Postprzez Leszczyna » 2011-06-12, 15:23

KasiaT napisał(a):
Leszczyna napisał(a): ...i wnusio już taki duży

Babciu Kasiu możesz być dumna z wnusia,może nie będzie wielkim bernolem,ale jego serduszko jest oggggrrrromne-kochany,mały chłopaczek-prawdziwy misio przytulasek,okazujący uczucia na każdym kroku-mój misiowy przylepiec :love: (już nie mogłabym bez niego zyć,bo stał się nieodzownym moim drugim cieniem-bo pierwszym cieniem jest Nefra <tak> )

Jestem...widzę że fajny z niego gościu :radocha2: A dzisiaj miałam okazję podziwiać na wystawię Orsona braciszka Obelixa. Też kawał fajnego psiska rośnie. Zadebiutował w bejbikach i dostał ładny opis i WO i <faja>
Leszczyna

Postprzez Wydra » 2011-06-12, 23:17

No nareszcie udało mi się obejrzeć część fotek.Jestem zachwycona i zazdroszczę umiejętności i cierpliwości <tak>
Kasiu ja nie pisałam , że za dużo fotek wstawiasz tylko, że za dużo w jednym poście i nie chce mi się otwierać.Bardzo lubię oglądać Wasze zdjęcia i do tego te fajne komentarze.Już nie mogę się doczekać szybszego internetu,podobno miał być już w czerwcu a jeszcze wcale za roboty się nie zabrali :sciana: :evil:
Wydra

Postprzez kerovynn » 2011-06-13, 10:08

Skok na"żabę" bomba!!!! :radocha2: :radocha2: :radocha2: :radocha2:
Masz racje, Kasia, cudne te twoje psiaki :-D :-D :-D :-D :love: :love2: :love2: :love2:
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Madziula » 2011-06-13, 11:45

Mnie też się podoba Wasz dwupaczek.
Maluch ma minkę, która mówi myziaj mnie i przytulaj na maxa- to fakt <tak>
Ślicznie na spacerach wyglądacie razem :-D
Madziula

psy: Beastie Bianka Majowy Skarbiec, Gina Stróż Zagrody
Hodowla: Spełniony

Postprzez daria » 2011-06-13, 11:53

Birmusia to by pokazała co się z wodą robi :lol:
Dwupak rewelacja,mogę chociaż pooglądać i pozazdrościć <okok> <buzki>
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Leszczyna » 2011-06-13, 20:42

Obserwuję, obserwuję kto wie najprawdopodobniej po Ochance psiaka sobie zostawię. Piękne chłopaki obaj...i Obelisx i Orson <tak>
Leszczyna

Postprzez Tunia » 2011-06-18, 16:14

:) Jak milo popatrzeć. Wszyscy jesteście czadowi!
Tunia

psy: Orsola

Postprzez KasiaT » 2011-07-02, 10:27

Moje życie ostatnio koncentruje się tylko i wyłącznie na moich psowatych :mrgreen: ,nawet wszelkie wyjazdy dobierane są specjalnie do nich <tak> (a znajomi pukają się w głowę i próbują zrozumieć jak mogłam "normalnego"faceta-czytaj SZM-przekabacić na swoją stronę).
A psiury jak to psiury-śpią ,się tochmolą ,wykonują prace ogrodnicze-Obelix jest koparkowym specem,a Nefra znakomicie przesadza drzewka-więc obydwoje superowo się dobrały <tak> ;od czasu do czasu pogonią kota sąsiadów i pilnują całej ulicy-stały się znakomitymi psami stróżującymi-z czego jestem bardzo dumna <tak> .
Obelix jest tak słodki i uroczy,że wszystko uchodzi mu na sucho,bo chłopak tak okazuje miłość i przywiązanie,że aż się ciepło robi w środku,a Nefra po pierwszej cieczce zrobiła się zblazowaną damą-prawdziwą księżniczką,że tylko jeszcze do mamusi przychodzi na pieszczoty,a SZM jest o to chorobliwie zazdrosny :mrgreen:
No ale dosyć słodzenia sobie samej,pokażę trochę zdjęć z co tygodniowego wypadu nad "oziora" (Obelix jest prawdziwym wilkiem morskim-pływa,aportuje w wodzie,a Nefra jak zamoczy stopy to później się zastanawia czy jej to na stan sierści nie zaszkodzi :mrgreen: )

Pasące się krówki
obrazek

Nie rozumiem co on widzi w tej wodzie
obrazek

Ty Nefra,a mnie nie zabierzesz ze sobą w rejs tą łódką
obrazek

Grubaska Nefra :mrgreen:
obrazek

Aportujący Obelix
obrazek
obrazek

Umęczone wyprawą
obrazek

Kilka dni temu mieliśmy najazd forumowych mafiozów czyli Koksa,Vectora i Aido,oraz ich zakręconych człowieków. Psiury się wybawiły -oczywiście oprócz Nefry,bo dziewczyna tak spoważniała,że hej;a my oczywiście prowadziliśmy interesujące dialogi na wiadome tematy-psowe :mrgreen:
A to zdjęcia z nalotu:

Polana z poziomkami,na której ucztę mieliśmy zarówno my człowieki,jak i psiury-które same sobie zrywały owoce z krzaczków
obrazek
obrazek
obrazek

Nefra ceni wygodę,więc poziomki zbiera na leżąco :mrgreen:
obrazek

Prawie wszystkie psowate w komplecie-tylko Nefry nie ma ,bo chowa się za dupcią panci
obrazek

Aido,Obelix i Vector
obrazek

Piękny Vector
obrazek

Obelix w truskawkach :mrgreen: (nie za bardzo je widać,bo to całkiem zdziczałe pole,ale mały codziennie na każdym spacerze jak nie zje kilku,to dalej nie idzie <tak> )
obrazek

Basenowe inspiracje w wykonaniu Vectora i Obelixa
obrazek
KasiaT

Postprzez umala » 2011-07-02, 11:34

<beczy> :sciana: <nono> Niewolno tak się spotykać bez Zenusia :mrgreen:
A na poważnie to zazdrościmy wam spotkanka. Psiaki super <buzki>
umala

psy: Zenit JR

Postprzez 4mala » 2011-07-02, 22:04

Normalnie wiem nie powinnam ale jestem oczarowana zdjęciem Vectora w "trawce" :okok: a na wspomnienie polany poziomkowej mam ślinotok <hura>

Cudnie było - nawet z perspektywy czasu latająco - atakujące mnie bzyki z kosmosu nie były takie straszne <hahaha>

Ulcia musicie jak najszybciej do nas przyjechać to ponownie najedziemy Kasię i może jeszcze będę poziomki albo będą już maliny - i może jeszcze nas nie pogonią z taką bandą <faja>

Kasiu dziękujemy <papa>
4mala

psy: Vector Szczęście Ty Moje

Postprzez katty » 2011-07-02, 22:10

Piękne psy ,Nefra jest niezwykle urodziwa,a Obelixowi też niczego nie brakuje :-D :love: . Niedawno Obelix był taki malutki ,a teraz to...... 8-) . Jeszcze troszkę ,a Nefrunie przerośnie. Napewno masz z nich ogromną pociechę ,bo widać ,że świetnie się razem dogadują.
katty

psy: Katty (BPP)

Postprzez kerovynn » 2011-07-02, 22:18

jeju, ale mieliście fajne spotkanko i te poziomki....mniam :-D :-D :-D
A Obeliks jaki już duży :shock: :shock: :shock:
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków