Niestety, jesteśmy zapsieni powyżej kokardy i w tym momencie nie mamy wolnego DT, szczególnie przystosowanego na młodego, rozrywkowego psiaka
Ale nie jesteśmy jedyni od pomocy berneńczykom. Jest przecież forum szwajcarów i jego skarpeta. Trzeba się do nich zwrócić o pomoc dla Hecy.
Oczywiście, że pomożemychoćbyśmy byli zapchani po sufit to każdemu Szwajcarowi lub też mixowi udzielimy schronienia i przyjmiemy na DT
KOSZALIN - a to HECA! To MIAŁ BYĆ berneńczyk...
Jak w tytule...
Miała być przedstawicielką modnej rasy.
Kupioną zapewne za niewielkie pieniądze na giełdzie jako rozkoszny szczeniak - kulka.
Miała chyba samoistnie wyrosnąć na dobrze ułożonego, grzecznego berneńczyka.
Może dzieci chciały psa - misia.
Może państwu była potrzebna do pełni szczęścia rodem z reklam margaryny czy jogurtów: kochający rodzice, dwójka uroczych dzieci, dom z dużym ogrodem oraz radosny, rasowy pies - przyjaciel całej rodziny...
Kiedy zadzwoniła do mnie kierowniczka schroniska z informacją, że "- od kilku dni przebywa tu znaleziona młodziutka berneńka, jeszcze niemal szczenięca" - zastanawiałam się, jak o możliwe, że NIKT nie szuka w schronisku tego cuda, które siedzi już tu kilka dni...
Potem zobaczyłam Hecę.
I wszystko stało się jasne.
Nie urosła rasowa, jak obiecywał sprzedawca.
Nie wychowała się samoistnie.
Nie będzie lansu po mieście ani szczęścia z reklamy.
Będzie schronisko.
Kolejny przypadkowy dom - już kręcą się wokół niej jacyś nieciekawi ludzie.
A 16-go czerwca kończy się Hecy kwarantanna.
.................................................. ........
moje namiary:
Kinga kom. 600-870-571
mail: adoptujpsa.koszalin@gmail.com
Wydra napisał(a):cytat"camary z dogo"Niestety, jesteśmy zapsieni powyżej kokardy i w tym momencie nie mamy wolnego DT, szczególnie przystosowanego na młodego, rozrywkowego psiaka
Ale nie jesteśmy jedyni od pomocy berneńczykom. Jest przecież forum szwajcarów i jego skarpeta. Trzeba się do nich zwrócić o pomoc dla Hecy.
Szilkowa napisał(a):O ja cie co za cudo !
Wizję miałam z TobąMajszczur napisał(a): Mix berna z... borderem (?) Już ją widzę oczyma wyobraźni w duecie z rączą dziewczyną na zawodach agility...![]()
Wydra napisał(a):cytat"camary z dogo"Niestety, jesteśmy zapsieni powyżej kokardy i w tym momencie nie mamy wolnego DT, szczególnie przystosowanego na młodego, rozrywkowego psiaka
Tak jak odpisałam na dogoOczywiście, że pomożemychoćbyśmy byli zapchani po sufit to każdemu Szwajcarowi lub też mixowi udzielimy schronienia i przyjmiemy na DT
a więc zabieramy się do roboty![]()
a że nie wszyscy z nas wchodzą na dogo wstawiam kilka fotek i informację o suni
daria napisał(a):Wydra napisał(a):cytat"camary z dogo"Niestety, jesteśmy zapsieni powyżej kokardy i w tym momencie nie mamy wolnego DT, szczególnie przystosowanego na młodego, rozrywkowego psiaka
Tak jak odpisałam na dogoOczywiście, że pomożemychoćbyśmy byli zapchani po sufit to każdemu Szwajcarowi lub też mixowi udzielimy schronienia i przyjmiemy na DT
a więc zabieramy się do roboty![]()
a że nie wszyscy z nas wchodzą na dogo wstawiam kilka fotek i informację o suni
To mój tekst:
Tekst Camary,żenada,ale czego innego można się spodziewać,FP wybiera sobie psiakitakie w typie,chore t <do do skarpety,niech się wiedźmy pogimnastykują,więc się pogimnastykują a co tam
![]()
Suńka fajnawiedźmy Bereniki dadzą radę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości