nika napisał(a):Ewcia, a sunia jest mniejsza od Sońki?
Czy ona lekko nie kuleje? Takie odniosłam wrażenie, przeglądając filmiki.
Wydaje mi się, że odbarwienie sierści jest wynikiem nieodpowiedniego żywienia. Ale niedobory na pewno "wyjdą" w morfologii.
Trzymam kciuki
Koda jest niższa od Soni ok. 8 cm. Dzisiaj mierzyłam trójpak domowymi sposobami, a wiecie jak to mierzenie wygląda i jak mało jest dokładne. Tak mniej/więcej.
No i rzeczywiście kuleje na lewą przednią łapkę. Były właściciel był z nią u weta, który po dokładnych oględzinach zalecił 5-dniową kurację lekiem przeciwzapalnym o nazwie CIMALGEX. Kuracja zakończyła się tuż przed przejęciem suni. Dzisiaj zauważyłam, że utyka bardziej niż wczoraj. Może dlatego, że więcej bawiła się z moimi bliźniakami, więcej niż wczoraj biegała. Jutro planuję wizytę u lekarza w moim mieście, a jeśli będzie taka potrzeba wybiorę się do zaufanego i sprawdzonego weta w Lublinie. Przy okazji jutrzejszej wizyty zrobię Kodzie morfologię, ot tak dla własnej informacji czy wszystko jest ok. Co do karmy, to od wczoraj dostaje joserę kids, którą zadziwiająco pięknie zaakceptowała bez żadnych sensacji trawiennych.
A'propos sierści - sunia jest intensywnie przy każdej możliwej sposobności czesana, czemu poddaje się bez większych sprzeciwów i lęków, i chyba jest już mniej brązowa. Z wyczesanej sierści można byłoby zrobić niemałą poduszeczkę

Zaczęła się dzisiaj otwierać. Próbowała zdominować moje bliźniaki

Pokazała również jak potrafi się cieszyć na widok człowieka - zaczęła na mnie skakać z radości, próbowała wejść na łóżko. Uczymy się, że takie zachowania nie są wskazane.
Czekam jutra, ciekawe co nowego pokaże