Obrazek został zmniejszony.
Moderator: Aga-2
jbeata napisał(a):Dla zainteresowanych![]()
jack napisał(a):Z racji tego, że po raz pierwszy byliśmy na wystawie z psem jako wystawcy chcemy się podzielić z Wami swoimi negatywnymi spostrzeżeniami i zapytać czy tak jest zawsze, czy tylko na tej wystawie tak było?
1.Przy wejściu na stadion nikt niczego nie sprawdzał, nikt od nas nic nie chciał: ani potwierdzenia ani o zgrozo książeczki zdrowia psa! Nie widzieliśmy nigdzie jakiejkolwiek kontroli. Teoretycznie mógł wejść każdy z każdym psem (również nie biorącym udziału w wystawie lub bez ważnego szczepienia przeciw wściekliźnie). Organizatorzy zadbali tylko o opłaty parkingowe i bilety wstepu dla osób towarzyszących (inkasenci działali na parkingu).
2.Druga sprawa to identyfikacja psów przez sędziów. Nie widzieliśmy na ringach, aby sędzia w jakikolwiek sposób sprawdzał tożsamośc psa. Czy to się odbywa tylko na zasadzie zaufania? Dżentelmeńskiej umowy? Nie tak trudno w skrajnym przypadku wyobrazić sobie podstawienie innego psa (przykładowo celem zdobycia uprawnień hodowlanych).
Marzena.zlotanimfa napisał(a):Witam.
Sprawdzane były książeczki przez lekarza weterynarii,odnosząc się do Twojego pierwszego punktu,to rzeczywiście widziałam ,będąc na spacerze z psem,że inni wchodzili na teren wystawy opłotkami,tak ,aby nie spotkać się z lekarzem.
Co do punktu 2,nigdy nie spotkałam się ze sprawdzaniem tożsamości u psów ,przez sędziów.Duże nigdy nie występują licznie na wystawach,to niewielka rodzina,i raczej się znamy,dlatego Twoje pytanie ,jest dla mnie dziwne.
Romked napisał(a):jbeata napisał(a):Dla zainteresowanych![]()
Dzięki za fotki. Zapiszę sobie na dysku. Czy możesz mi przesłać w pełnym rozmiarze na email domowy?
jack napisał(a): Aby była jasność: niczego nikomu nie zarzucam ani nie inputuję. Pytam aby się dowiedzieć.
Na teren wystawy wchodziliśmy nie opłotkami, ale tu gdzie wszyscy , tuż obok budynku w którym mieścił się sekretariat i gdzie odbierało się katalogi około godz. 9.15
Moje pytanie 2. nie dotyczy tylko DSPP czy BPP, ale ma charakter ogólny, dotyczy wszystkich ras. Nie jest podszyte jakimiś personalnymi podejrzeniami. Dla mnie nie jest dziwne, zwyczajne szukanie wiedzy, spowodowane zdziwieniem.
Kl.mł.psy
-Bax Salto Neris-
-Wobler Caveat Actor-
Kl.pośr.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość