GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: GRANDA i... jej banda ;)

Postprzez mysia.x » 2011-11-04, 09:20

Ale cudne zdjęcia !! Jesień po prostu PRZE PIĘKNA <buja_w_oblokach> :radocha2:
Buziole dla Was <buzki>
mysia.x

Ostrzeżeń: 0
psy: VERNE von Romanshof , Forest

Postprzez Aga-2 » 2011-11-04, 14:43

mysia.x napisał(a):Jesień po prostu PRZE PIĘKNA <buja_w_oblokach> :radocha2:

<tak>
Aga-2
Moderator

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2011-11-04, 18:21

Jak to niewiele osób Was odwiedza :?: Ja ciągle tu jestem, oglądam, czytam i jestem pełna podziwu . Powiem Ci, że mogłabyś wydać książkę lub album. Masz dobre oko do zdjęć i wprawną rękę do pisania <brawo> No po prostu talent czystej wody <tak>
Tylko zdrówka Ci życzę <winko>
Agnieszka_Norisa

psy: Jim Morrison vel. Jimmy

Postprzez annasm » 2011-11-04, 18:23

Ja tez tu czasem zagladam.
Banda imponująca a Granda... cóż jest berneńczykiem.
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez Ola_Dora » 2011-11-19, 22:33

Ahh, co to by było gdybym te słotkie ogoniaste do domu przyniosła. ]:-> ]:-> Ale w trosce o mamę chyba zrezygnuję. <cwaniak>
Ola_Dora

psy: EYOWA Ered Luin [*]

Postprzez Apcik » 2011-11-19, 23:41

ha! a ja <pośrednio> też mam ogoniastego na mieszkaniu <faja>
Apcik
Moderator Działu

psy: Cezary

Postprzez ruudzielec » 2011-11-19, 23:50

Grandzinka wyszykowana na podbój Kielc już jesteś? 8-) mam nadzieję, że dotrzecie mimo że to niedziela a nie sobota ;>
ruudzielec

psy: Viper

Postprzez Majszczur » 2011-11-20, 00:16

Apcik... czyżby tam, gdzie moje ogony chciałby wyeksmitować mój szanowny TŻ ;>

Co do Kielc to ja bym bardzo uprzejmie prosiła o nieporuszanie tego tematu... bo mogę błyskawicznie zejść na zawał albo inną palpitację. Od paru dni omijałam szerokim łukiem wszelkie cieki wodne mając na uwadze Grandziową wypielęgnowaną szatę i jutrzejszą wystawę. Jako, że moje dwunożne dziecię zawsze musi rozchorować się kiedy mam jakieś weekendowe plany, a z kolei małżonek zawsze musi mieć "bardzo ważną o znaczeniu globalnym wręcz międzyplanetarnym zagramaniczną delegację" kiedy moje dwunogie szczenię chorują, uwiązana zasmarkańcem w chałupie bez wspomagania TŻ oddałam Grandę na jeden dłuższy spacer koleżance-psiarce. Dałam smaczki, dałam gówniane woreczki, dałam dobre słowo na drogę, zapomniałam tylko powiedzieć, że Kielce, że wystawa, że czysta moja sucz zajedwabista. Niepokojąco długo ich nie było. Wróciły przeszcześliwe i z pyskami od ucha do ucha uchachanymi. Trzy psy i kumpela. Co je wprawiło w taką ekstazę? Co zrobiły jej dwa psy i moje kochane berneńskie słoneczko??? CO? WYMOCZYŁY całe swe zaj...biście wyszykowane jestestwo, od stóp do głów w... w bagnie :sciana: <beczy>
Ona zawsze mi to robi :sciana: ZAWSZE!!! Przed każdą wystawą! Jedynie w Legionowie pachniała czystością.
Ale nic to. Przecież i tak jest niepokonana :mrgreen: Wysuszyłam, wykruszyłam, wyczesałam co się dało, to co powinno być białe, a było brunatnoszare wyczesałam z mąką ziemniaczaną i jest git <tak> Kielce będą nasze :mrgreen: :lol: :lol:

A tak na serio, serio, jak zwykle jedziemy towarzysko <tak> A dojedziemy dzięki uprzejmości Joli (Barbapapa) .

edit: Aaa... i zdjęć nie robiłam... mogłabym nie złapać ostrości... ręce mi się za bardzo trzęsły i robiły taki dziwny niekontrolowany ruch jak do ukręcania łba ]:->

Dla miłośników gatunku zdjęcie z poprzedniego tygodnia (wprawdzie obiecałam jbeatce, że szczury będą tylko po północy, ale Ropucha jest taka słitaśna że mi chyba Beatka nie zejdzie na serce, wszak przecież nie jest to widok aż tak koszmarogenny jak ociekająca zielonym cuchnącym szlamem omc cacibowa Grandzisława)
Obrazek
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez ruudzielec » 2011-11-20, 00:50

Oba stworki są słitaśne :love:
Błotko odpadnie i będzie git :okok: a Viper wyliniały i co ja mam z nim zrobić? :roll: chyba w domu zostawić :lol:
ruudzielec

Postprzez Majszczur » 2011-11-21, 14:37

Granda otrzymała w Kielcach od pani Terezi Gargusowej ocenę bardzo dobrą w konkurencji 14 suczek w kl. pośredniej.

Średnia wielkość, średnia kość, dobrze nod.(?) głowa, ciemne oczy, długie uszy, doskonała górna linia, b. dobra klatka piersiowa, prawidłowe kątowanie z tyłu, prawidłowy ogon, odstawione kończyny tylne i przednie, z przodu trochę strome kątowanie, luźne łokcie, standardowe umaszczenie i sierść.

Calutki dzień, hrabina Grandzina całą sobą prezentowała jak wielką uczyniłam jej krzywdę wywlekając ją na obcą kielecką ziemię, zamiast pozwolić jej być w tym czasie w zupełnie innym miejscu, na przykład na na bagnach albo chociaż na sciernisku za stajniami. Demonstracyjnie kładła się tyłem do mnie i w lekkim oddaleniu. Normalnie mega foch :roll: Sucz robiła miny jak nieszczęśnica schroniskowa, wywracała gałkami i tuliła się do każdego kto zaproponował jej pieszczoty. Normalnie jak pies zaniedbany emocjonalnie. Po czym zaszyła się w namiociku Bianki i Gabi i miała wszystko i wszystkich gdzieś.
Jak dla nas zbyt długo to wszystko trwało, ale trudno się dziwić skoro stawka była imponująco duża, a sędzina z asystentką bardzo dokładne.

Z nudów w trzeciej godzinie oczekiwania na wejście na ring poszłyśmy rzutem na taśmę zdać testy psychiczne, bo akurat się odbywały. Ze względu na chandrę Grandy przez moment zawahałam się czy jest sens iść, ale lalunia zdała wszystkie punkty modelowo.
Test zaliczony 5/5 <juhu> <juhu> <juhu>

Jeśli ktoś przypadkiem pstryknął nam jakiegoś pikczersa to bardzo proszę o podesłanie <prosi>
Majszczur

Postprzez Romked » 2011-11-21, 15:06

Byliśmy razem na ringu. Fotki robił Andrzej od forumowej agas. Mam kilka bez nr ale wiele osób pominął, poszukam
jeszcze.
Romked

psy: Tetyda, Asteria, Nodik
Hodowla: Canis Magnus

Postprzez Majszczur » 2011-11-21, 15:25

Dzięki Roman za chęci. Przejrzałam galerię w wątku wystawowym i owszem jesteśmy, ale wyjątkowo "atrakcyjnie" ujęte od strony mojego niemałego... ekhm... zadka :oops: więc niestety niemal całą sobą zasłaniam tam mojąj średniej budowy Grandę :mrgreen:
Majszczur

Postprzez Leszczyna » 2011-11-21, 15:27

Jedno widziałam nie zasłonięte :-)
Leszczyna

Postprzez Romked » 2011-11-21, 16:36

Podeślij mi to zdjęcie lub jego numer to widząc Twoje ubranko poszukam jeszcze innych. Wstawiłem tylko te ładne, proste fotki jest jeszcze sporo gorzej skadrowanych. Może coś znajdę. <tak>
Romked

psy: Tetyda, Asteria, Nodik
Hodowla: Canis Magnus

Postprzez aga.s » 2011-11-21, 16:44

Nie wiem czy Grandzia miała focha,bo dopiero ją poznałam .Wrażenie zrobiła na mnie super.Wyluzowana ,wszystkich witała i ustawiała się w kolejce po smakołyki.Po prostu miała zdrowe podejście do całej sytuacji.Jak już ją zaciągnęli w to nudne miejsce, nie wiadomo po co ,to trzeba było wykorzystać ,to na maksa. <brawo> Świadczy ,to tylko o jej inteligencji.
Wyściskaj ją koniecznie ode mnie i wycałuj nochalka :love2: :love2: :love2: Szczurki też,zeby nie były zazdrosne.
aga.s

psy: Indiana Jones , Basanti i Gabana BPP
Hodowla: Melle Dulcior

Postprzez Olcia » 2011-11-21, 18:31

Gratulacje wyników na testach. Super!
Olcia

psy: entlebucherka Negra

Postprzez Majszczur » 2011-11-21, 18:36

Olcia napisał(a):Gratulacje wyników na testach. Super!
Dzięki <tak> :-D :-D :-D

ukradłam <skromny> fotki robione przez Agnieszkę (Agama) <buzki>

obrazek
Obrazek został zmniejszony.
obrazek
obrazek
obrazek
Granda w towarzystwie ślicznej Phillki. Dziewczyny z elektryzującym wzrokiem ;-)
obrazek

Z całego wystawiania najbardziej lubimy buziaczki

:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
obrazek
Obrazek został zmniejszony. :love: :love: :love: :love: :love:

Bardzo miło było poznać kolejne forumki i pomiziać psiaki znane z galerii :-)
Majszczur

Postprzez PaniBisiowa » 2011-11-21, 20:07

Gratulków moc. Bardzo ładnie, dziewczęta. Ogonek chyba obrósł futerkiem :-) Mogę Wam trochę kłaków wysłać jeśli chcecie :mrgreen:
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Bielunia » 2011-11-21, 20:38

Gratulacje! Zdjęcie ze szczurkiem śliczne, historia ( że tak sobie pozwolę zacytować ;-) ) z zajedwabistą suczą przezabawna. <hahaha> Suczka rewelacja. <okok>
Bielunia

psy: Conan Best-J-Ja [']

Postprzez ruudzielec » 2011-11-21, 21:10

Miałam ten zaszczyt wymiziać Grandzinkę <juhu> przeurocza panna :love2:
tylko nie doczekaliśmy, żeby pokibicować :-/ więc teraz chociaż foty oglądam ;-)
ruudzielec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków