dakota0508 napisał(a):nie mam żadnych emocji tylko prostuje wybrzuszenia rozmowy
Skoro to ja informuję to czemu słuchasz "JUSTYNKI" i powielasz jej przeinaczenia? Skąd ona wzieła ten filc?...nie mam pojęcia.
Na górze jest zamsz. Tak podaje Activdog
CYTUJĘ....
OD :ACTIVDOG
wierzchnia warstwa to zamsz. nie ma możliwości wymiany na ekoskórkę.
ASIENKA każdy zamawia sam bo psy maja różne wymiary. Moja suka ma 49 cm obwodu a samiec 55... po co ma im cos dyndac jak da sie robić na miarę.
Już pytam o szelki i o smycze przepinane i o cennik
Taką informację dostałam od Pani Tani z activdoga.Nie będę umieszczała całej koresponencji, tylko cytat z maila z dn.20.02.2012
Cytuję:
podszycie - do wyboru polar lub ekoskórka.
w obu przypadkach są to materiały nie barwiące sierści.
Ponieważ górna warstwa obróżek to filc, obróżki należy prać ręcznie w letniej wodzie, lub przecierać wilgotną szmatką ( tak jak przy wyrobach ze skóry). W większości przypadków polar nie ma wpływu na sierść. Jedynie w przypadku dłuższego lub szorstkiego włosa mogą wystąpić efekty "przetarcia". Ekoskórka nadaje na pewno więcej elegancji całemu zestawowi jednak jest mniej trwała od polaru. Koniec cytatu
Na stronie nie widzę, aby acitvdog oferował obroże z zamszu. Napisałam maila z prośbą o rozwianie wątpliwości.
Edit: jeżeli okaże się, że to zamsz to fajnie, jednak dla mnie nie jest to konieczne. Dlatego nawet nie zwróciłam szczególnej uwagi na ten element, bo interesowało mnie czy obroża będzie farbować.
Kupować mogą chętni, nikt do niczego nie zmusza. Wolę się dwa razy zapytać niż póżniej żałować - szczególnie w przypadku zakupów przez internet. Jak zawsze najlepiej kontaktować się ze źródłem. Nie chcę nikogo wprowadzać w błąd

Czekam na odpowiedź od p.Tani pozdr.