Moderator: annasm
Przem93 napisał(a):Wlasnie piesek jest oznakowany ma w uchu tatuaz. Pamietam cos ze pan pokazywal na koncowce ogona biale wloski co oznaczac ma ze jest to pies rasowy. Gdy przyjechalismy 2 raz by kupic pieska wtedy pan sposcil z ceny (1000zl) i powiedzial ze chce byc w parzadku bo nie udawlo sie otrzymac metryki...Jak znajde kabel wysle zdj pieska.
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Przem93 napisał(a):Witam !
Moj szwajcar zostal kupiony w hodowli od stacha. Chodzi o to ze ostatnio bylem u weterynarza i powiedziali mi ze to na pewno nie rasowy bo jest za maly. Faktycznie troche mnie to interesowalo bo ogladam czesto zdjecia na tym forum i cos w tym jest. Wiem ze suki sa mniejsze moja wazy 23 kg i ma 13 miesiecy Jak myslicie ? Jeszcze weterynarz sie spytal o rodowod. Pan z hodowli powiedzial mi ze zwiazek nie wydal zgody zeby wszystkim szczeniakom wydac rodowody dlatego tylko polowa miotu mogla go otrzymac. Weterynarz powiedzial ze to bzdura...Nie wiem co o tym wszystkim myslec. Prosze o pomoc.
Podpinam się pod pytanie. Też mnie to ciekawi. Tak samo czy pan "hodowca" został zawieszony w Związku skoro wiadomo, że sprzedaje te szczenięta jako rasowe.Barbel napisał(a):GSMD, moze wiesz, skad znalazł sie tatuaz w uchu szczeniaka? Co Związek postanowił w tej sprawie?
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości