Obróżka jest bardzo ładna i bardzo porządnie wykonana. Okucia wyglądają na b.solidne i sądzę, że dobrze sprawdzą się dla dużego psa. My wybraliśmy model z krzyżykami z taśmy odblaskowej, natomiast podszycie z polaru. Zapięcie to tzw. "klamra z bezpiecznym zapięciem". Tu jestem trochę zaskoczona, gdyż z podobnym (takim dużym zapięciem) nie miałam wcześniej do czynienia. Zobaczymy jak będzie się sprawować
Smycz mamy przepinaną (2 m, z trzema przepięciami) rączka ma także podszycie z polaru. Jest bardzo miła w dotyku
Smycz jest wykonana ze zwykłej taśmy i przy każdym przepięciu są ozdobne krzyżyki szwajcarskie.
Ogólnie cały zestaw na psiaku prezentuje się bardzo elegancko i "wyjściowo"
Myślę, że na takie spacery, gdzie wiadomo, że pies będzie się kąpał będzie mi jej szkoda. Zaskoczyło mnie tylko to, że taśma odblaskowa jest szara, sądziłam, że będzie biała. Chociaż może szara może okazać się bardziej praktyczna, gdyż mniej będzie widać brud.
Narazie na temat strony praktycznej się nie wypowiem. Czas pokaże jest zestaw się będzie sprawował
Ręczne wykonanie robi wrażenie
choć na Pakusiu nie zrobiło
Zrobiłam trochę zdjęć, ale są bardzo kiepskiej jakości i nie oddają tego co w rzeczywistości - szczególnie koloru. Obroża i smycz są koloru czerwonego (prawdziwa "czerwona czerwień"). U mnie na fotkach wyszedł kolor malinowy
Obrożka
Obrazek został zmniejszony.Obrazek został zmniejszony.Obrazek został zmniejszony.podszycie z polaru
Obrazek został zmniejszony.smycz
Obrazek został zmniejszony.Obróżka na "modelu", który nie miał ochoty pozować
tylko chciał spać
Obrazek został zmniejszony.Obrazek został zmniejszony.Tak jak pisałam na Pakusiu obroża i smycz nie zrobiły wrażenia. Za to mi się podobają
Obrazek został zmniejszony.P.S. Na stronie Activ dog'a pojawiła się bardziej szczegółowa informacja nt. kolekcji szwajcarskiej. Są też nowe zdjęcia. Obroża i smycz z fotografii jest dokładnie taka sama jak nasza
I tak w rzeczywistości nasz zestaw wygląda
Link do strony:
http://www.activdog.pl/?page_id=565